KATEGORIJE

MSCA2020.hr: Održana video konferencija

30.06.2020. / vijesti / eu projekti

Dana 19. lipnja 2020. održana je “MSCA 2020.HR: Učinak i budući izazovi za Marie Skłodowska-Curie akcije” video konferencija u sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Na MSCA2020.hr predsjedavajuću video konferenciju, čije je održavanje prvobitno planirano za 27. i 28. travnja 2020. u Zagrebu, prijavilo se više od 600 sudionika iz 57 različitih država.

Na konferenciji se raspravljalo o ulozi i važnosti programa Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) pri postizanju pozitivne i uravnotežene cirkulacije mozgova te o tome kako privući i zadržati izvrsne istraživače i potaknuti sudjelovanje u istraživačkim i inovacijskim programima.

U sklopu konferencije predstavljen je dokument Zagreb Call for Action 2020“, kojim se Hrvatska zalaže za uravnoteženu cirkulaciju mozgova u Europi u svrhu ravnomjernog razvoja i konkurentnosti gospodarstva država članica. Ovim dokumentom se ujedno potiče i sinergija strukturnih fondova i Europskog istraživačkog prostora.

Tijekom konferencije dodijeljene su nagrade za najznačajnija postignuća i izvrsnost MSCA istraživača u tri kategorije. Nagrada za učinak MSCA projekata na razvoj karijera mladih istraživača dodijeljena je Francesci Rivi, a nagradu za učinak MSCA projekata na razvoj karijera iskusnih istraživača nagradu je dobio Marco Miniaci. Nagradu za učinak intersektoralne i interdisciplinarne mobilnosti i razmjene znanja je osvojila Judit Chamorro Servent.

Više informacija o održanoj MSCA 2020. HR predsjedavajućoj konferenciji možete pronaći na poveznici.

Skip to content