MSCA2020.hr video konferencija HR PRES

U okviru predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, organizira predsjedavajuću MSCA video konferenciju pod nazivom MSCA2020.hr: MSCA Impact and Future Challenges. Konferencija će se održati 19. lipnja 2020. godine.

Nakon što je konferencija, koja je trebala biti održana u Zagrebu 27. i 28. travnja 2020. godine, odgođena zbog situacije nastale razvijanjem i širenjem koronavirusa organizatori su odlučili prilagoditi koncept konferencije na način da će biti održana digitalno.

Na ovom jednodnevnom online događaju, glavni ciljevi konferencije pridonijet će raspravi o dvije glavne teme:

  • ulozi i važnosti MSCA programa u postizanju pozitivne i uravnotežene cirkulacije mozgova te kako privući i zadržati izvrsne istraživače i potaknuti sudjelovanje u istraživačkim i inovacijskim programima;
  • naglasiti važnost međusektorske i interdisciplinarne mobilnosti te pokušati identificirati buduće izazove istraživača u daljnjem razvoju karijere s fokusom na poslove budućnosti.

Konferencija će okupiti predstavnike hrvatske i europske znanstvene zajednice, predstavnike neakademskog sektora, predstavnike Europske komisije i europske Izvršne agencije za istraživanje, donositelja politika u području istraživanja i inovacija, MSCA eksperte, članove programskih odbora te nacionalnih osoba za kontakt programa Obzor 2020, kao i ostale zainteresirane sudionike.

Više informacija o konferenciji i registraciji sudjelovanja dostupno je na službenoj stranici konferencije.

Za dodatna pitanja slobodno se obratite na msca2020.hr@mobilnost.hr.