KATEGORIJE

Na Grobničkoj pisti trčalo 150 sudionika; UNIRI tim bio najbrojniji

12.05.2021. / vijesti / sveučilište i društvo

Ovogodišnja globalna utrka Wings for life run, održana je u nedjelju, 9. svibnja 2021. s početkom u 13 sati u cijelome svijetu. Organizatori su se prilagodili novim okolnostima te su umjesto masovnih utrka u pojedinim gradovima svijeta, omogućili individualno trčanje bilo gdje uz pomoć aplikacije ili uz lokalne partnere koji su organizirali manje utrke. Sveučilište u Rijeci i Društvo sportske rekreacije Kvarner zajedničkim snagama omogućili su održavanje Wings for Life World Run 2021 – App Run Čavle, Rijeka.

U nedjelju je na Grobničkoj pisti trčalo 150 sudionika, a UNIRI tim bio je najbrojniji. Utrku nisu propustile niti rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, kao ni načelnica općine Čavli Ivana Polić Cvitan koje su od početka podržale samu organizaciju.

Svi sudionici dobili su majicu, voće i vodu, a cjelokupna provedba ne bi bila moguća bez desetak volontera koji nisu trčali, ali su odradili sve ostalo.

Za odličnu atmosferu zadužen je bio Red bull Stribor i DJ!

Ovogodišnja utrka okupila je najveći broj sudionika u cijelom svijetu do sada, čak je 184.236 ljudi sudjelovalo, a prikupljeno je 4,1 milion eura za istraživanje leđne moždine.

Na Čavlima je Michael Ban ostao zadnji na stazi, virtualno presretačko vozilo prestiglo ga je nakon 34 otrčana kilometra. Zahvaljujemo i čestitamo svim sudionicima te najavljujemo da su prijave za Wings for life world run 2022. otvorene!

Skip to content