KATEGORIJE

Na Kampusu postavljeni izložbeni paneli

19.12.2019. / vijesti / sveučilište i društvo

Na šetnici prema STPRI-u na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 19. prosinca 2019. održano je otvaranje vanjskih izložbenih panela. Prvu izložbu ”45 godina Sveučilišta u Rijeci”, koja je posvećena prošlogodišnjem obilježavanju 385. godina visokog obrazovanja i 45. obljetnicu osnutka otvorila je predsjednica Izvršnog odbora Kampus kreativnog tima prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić.

”Kampus kreativni tim čini grupa idealista i mi radimo različite stvari pa smo se tako okupili i u ovom timu, da u nadolezećem razdoblju oplemenimo naš Kampus, koji je važan dio progrma EPK. Ovi će paneli, a to je uostalom intencija i ostalih EPK projekata, ostati kampusu i Rijeci i nakon što 2020. godina završi, kao trajno kulturno dobro. Kao prvi postav iskoristili smo lanjsku izložbu o Sveučilištu, a već u siječnju kreću nove…”, obratila se okupljenima profesorica Jurdana Šepić.

Zainteresirani mogu posjetom izložbi steći uvid u ”osobnu kartu” Sveučilišta, koje u Rijeci djeluje više od 45 godina, a izložba će biti otvorena tijekom blagdana.

Susjedstvo Kampus dio je jednog od programskih pravca Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, 27 susjedstava. Susjedstvo Kampus specifično je susjedstvo koje pruža društveni, kulturni i edukativni sadržaja široj društvenoj zajednici. Postavljanjem deset dvostranih vanjskih izložbenih panela potičemo razmjenu znanja i mapiramo Kampus kao mjesto okupljanja i zajedništva.

U 2020. godini  očekuje nas 11 izložbi, vezanih uz projekte koji su proizašli u okviru natječaja Kampus kreativnog tima i Susjedstva Kampus.

Skip to content