KATEGORIJE

Najava 5. poziva programa Interreg ADRION

02.06.2022. / vijesti / eu projekti

Program transnacionalne suradnje Interreg ADRION najavio je otvaranje izvanrednog poziva za dostavu projektnih prijedloga usmjerenog sveučilištima i istraživačkim institucijama Jadransko-jonskog područja.


Pozivom se želi povećati znanje o glavnim sektorima koje Program podupire, kao što su plava ekonomija, društvene inovacije, obnovljiva energija i kružno gospodarstvo, financiranjem pripremnih mjera za uspostavljanje zajedničkih diplomskih studija čija će provedba biti prihvatljiva za financiranje u sklopu programskog razdoblja 2021.-2027. godine.

Prihvatljivi prijavitelji projekata bit će:

  • Sveučilišta / fakulteti,
  • Poslovne institucije,
  • Istraživačke institucije stručne u temama Programa.

Prihvatljivo partnerstvo morat će biti sastavljeno od:

  • Najmanje 5 sveučilišta / fakulteta koji dolaze iz najmanje 5 različitih partnerskih država ADRION programa (3 iz tri različite partnerske države članice EU i najmanje 2 iz dvije različite IPA partnerske države) te
  • Najmanje 1 partner iz privatnog sektora i/ili istraživačka institucija stručna u odabranim temama Poziva sa sjedištem u programskom području ADRION-a.

Projektne aktivnosti će se moći razvijati u razdoblju od približno 9 mjeseci, počevši od listopada 2022. do lipnja 2023. godine. Najavljeno je ograničenje broja prijava po svakoj organizaciji.

Poziv za dostavu projektnih prijedloga, zajedno sa svim relevantnim dokumentima, bit će vrlo skoro objavljen na mrežnim stranicama ADRION programa. Po objavi poziva, bit će organizirana online Q&A sesija, kao i nacionalni informativni dan.

Skip to content