KATEGORIJE

Najava Europskog tjedna izumitelja

04.11.2022. / vijesti / inovacije

Razvoj, zaštita i promicanje europskih izuma od vitalnog su značaja za konkurentnost i otpornost Europe. U organizaciji think tank organizacije ThinkYoung, s tvrtkom Ericsson kao glavnim industrijskim partnerom te u suradnji s brojnim partnerskim organizacijama, tvrtkama i sveučilištima, od 7. do 13. studenog u Bruxellesu se održava Europski tjedan izumitelja – European Inventors Week (EIW), s ciljem otvaranja razgovora o europskim prošlim, sadašnjim i budućim izumiteljima.

Tijekom Europskog tjedna izumitelja pozivaju se pojedinci i organizacije diljem Europe da se pridruže izumiteljima, znanstvenicima i mladima u razgovoru o europskoj inventivnosti i načinima poticanja novih generacija da postanu izumitelji sutrašnjice.

Europski tjedan izumitelja ima tendenciju postati godišnji događaj sa svrhom podizanja svijesti o važnosti izumitelja, inventivnosti, inovativnosti i intelektualnog vlasništva te poticanja suradnje budućih izumitelja, znanstvenika, kreatora politike i građana. EIW se održava se pod pokroviteljstvom Mariye Gabriel, europske povjerenice za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade.

Program EIW-a sastavljen je od različitih aktivnosti poput izložbi, okruglih stolova i intervjua s izumiteljima, stručnjacima i drugim dionicima inovacijskog procesa.

Pored glavnih događanja u Belgiji (Bruxellesu), najavljena su događanja u još 12 zemalja, između ostalih i u Sloveniji i Italiji. Cjelokupni program potražite na službenim mrežnim stranicama Europskog tjedna izumitelja.

Skip to content