KATEGORIJE

Najava nacionalnih događanja za prijavitelje programa na natječaje programa Obzor Europa

18.05.2023. / vijesti / eu projekti

Nacionalna potporna struktura programa Obzor Europa, kojom upravlja Ministarstvo znanosti i obrazovanja, zajedno s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije te nizom drugih dionika, tijekom svibnja i lipnja 2023. organizira tri važna nacionalna događanja namijenjena potencijalnim prijaviteljima programa Obzor Europa:

1. Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa, 24. svibnja 2023. godine

Svrha mu je dati opći pregled mogućnosti ovog programa potencijalnim prijaviteljima na natječaje programa Obzor Europa kao i ključne informacije vezane uz njegova područja navedena u programu događanja. Održat će se u Mozaik Event Centru u Zagrebu u organizaciji MZO, AMPEU, HAMAG BICRO i SRCE-a.
Program događanja je dostupan na poveznici, a registracija je otvorena je do 17. svibnja 2023. Zainteresirani se mole prilikom prijave u napomenu zapisati koja Vas paralelna sesija zanima.  

2. Informativni dan o aktivnostima Širenja sudjelovanja i izvrsnosti13. i 14. lipnja 2023. godine

Namijenjen je potencijalnim prijaviteljima zainteresiranim za razvijanje projektnih prijedloga u okviru aktivnosti Širenja sudjelovanja i izvrsnosti unutar programa Obzor Europa. Program će izvoditi stručnjaci Europske komisije, nacionalne osobe za kontakt za ovo područje te uspješni korisnici koji će predstaviti svoje projekte. Informativni dan organizira Europska komisija, FER UNIZG,  MZO, AMPEU, a održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na informativnom danu bit će predstavljen i projekt INNO2MARE, prijavljenog na poziv Excellence hubs (hrv. središte izvrsnosti), na kojem Sveučilište u Rijeci sudjeluje kao partner.
Na poveznici je dostupan preliminarni program događanja, a za sudjelovanje se možete registrirati možete ovdje.

3. Godišnja konferencija programa Obzor Europa – Razvoj mreže znanstvenih menadžera, 15. lipnja 2023. godine.

Prva godišnja konferencija programa Obzor Europa namijenjena je znanstvenim menadžerima na visokim učilištima i znanstvenim institutima, uključenima u razvoj i provedbu projekata financiranih instrumentima Europske unije.

Cilj je konferencije pružiti pregled mogućnosti za znanstvene menadžere na nacionalnoj razini i u programu Obzor Europa; predstaviti nacionalnu potpornu strukturu za znanstvene menadžere; prikazati aktivnosti MZO-a i zbivanja na razini EU koja su relevantna za rad znanstvenih menadžera; informirati ih o inicijativama, projektima i natječajima usmjerenima na jačanje kapaciteta znanstvenih menadžera te im omogućiti razmjene iskustava i dobre prakse.

Konferenciju organiziraju MZO i AMPEU, a održat će se u hotelu Academia u Zagrebu.
Dostupan je preliminarni program događanja, a registracija na događanje otvorena je do 7. lipnja 2023. ili do popunjenja kapaciteta.

Izvor: Obzor Europa

Skip to content