KATEGORIJE

Najava 1. natječaja programa Interreg Središnja Europa

25.10.2021. / vijesti / eu projekti

Prvi Poziv za dostavu projektnih prijedloga u sklopu Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2021.-2027. bit će otvoren 15. studenoga 2021. godine.

Prvim Pozivom nastojat će se potaknuti suradnja između javnih i privatnih organizacija koje žele djelovati izvan nacionalnih granica, prvenstveno s ciljem rješavanja zajedničkih izazova regija središnje Europe.

Prioritetna područja Poziva su:

  • Suradnja za pametniju Središnju Europu, koje obuhvaća jačanje kapaciteta za inovacije i jačanje vještina za pametnu specijalizaciju, industrijsku tranziciju i poduzetništvo;
  • Suradnja za zeleniju Središnju Europu, kojom se nastoji postići potpora projektima energetske tranzicije prema klimatski neutralnoj središnjoj Europi, povećanje otpornosti prema rizicima klimatskih promjena, unaprjeđenje kružne ekonomije, očuvanje okoliša u središnjoj Europi i poticanje zelene urbane mobilnosti;
  •  Suradnja za povezaniju Središnju Europu, što se želi postići unaprjeđenjem transportnih veza u ruralnim i perifernim regijama u središnjoj Europi;
  •  Poboljšanje upravljanja za suradnju u Središnjoj Europi jačanjem upravljanja za integrirani teritorijalni razvoj u središnjoj Europi.

Više o ovim prioritetima i specifičnim ciljevima Programa možete saznati u sljedećim videima.

Na dan objave Poziva, na mrežnim stranicama Programa bit će objavljena cjelokupna natječajna dokumentacija, uključujući upute za prijavitelje, programski priručnik i prijavni obrazac. Poziv će biti otvoren do 23. veljače 2022., a donošenje odluke o financiranju očekuje se prije završetka 2022. godine.

Svim zainteresiranima na raspolaganju je i posebno razvijena platforma za razvoj transnacionalnih partnerstava, koja vam može pomoći u traženju potencijalnih projektnih partnera i razvoju projektnih ideja.

Skip to content