KATEGORIJE

Najava informativnog dana za ERC Advanced Grant i okruglog stola o jačanju znanstvene izvrsnosti

04.04.2024. / vijesti / CPP

Centar za potporu pripremi kompetitivnih znanstvenih projekata Sveučilišta u Rijeci organizira događanje na temu znanstvene izvrsnosti koje će se održati 18. travnja 2024. godine s početkom u 11h u prostoru Akvarija (Radmile Matejčić 5, Rijeka).

U prvom dijelu održat će se Informativni dan za Europsko istraživačko vijeće (ERC)  Advanced Grant programa Obzor Europa, najvećeg programa za istraživanje i inovacije koji podržava izvrsne znanstvenike i njihove timove u visokorizičnim istraživanjima u svim znanstvenim područjima. Informativni dan namijenjen je svima koji su zainteresirani za prijavu ERC projekta, a o uvjetima prijave na ERC Advanced Grant i kako napisati dobru prijavu nešto više će reći dr. sc. Ana Butković, rukovoditeljica Centra za potporu pripremi kompetitivnih znanstvenih projekata i dr. sc. Jerko Markovina, European Research Council Executive Agency (ERCEA).

U drugom dijelu održat će se okrugli stol na temu jačanja znanstvene izvrsnosti na Sveučilištu u Rijeci na kojem će sudjelovati:
prof. dr. sc. Gordan Jelenić, prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci
akademkinja Milena Žic Fuchs, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i članica Znanstvenog vijeća ERC-a
akademik Stipan Jonjić, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i dobitnik ERC Advanced Grant
prof. dr. sc. Stjepan Bogdan, prodekan za istraživanje i inovacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva
izv. prof. dr. sc. Jasenka Gudelj, Ca’ Foscari University of Venice i dobitnica ERC Consolidator Grant

Više informacija možete pronaći u programu događanja.

Sudjelovanje na Informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice do 17. travnja u 16:00 sati. U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na e-adresu cpp@uniri.hr.

Skip to content