KATEGORIJE

Najavljen novi poziv u sklopu programa Interreg Središnja Europa 2021. – 2027.

13.07.2021. / vijesti / eu projekti

Novi poziv na dostavu projektnih prijedloga za Program transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa 2021. – 2027. očekuje se u listopadu ove godine, a sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) iznosi 80%.

Prema prethodno objavljenom nacrtu radnog programa, program ima 4 tematska prioriteta i 9 specifičnih ciljeva prema kojima se trebaju formirati projektni prijedlozi:

Svu trenutno dostupnu dokumentaciju, mjere podrške prijaviteljima i često postavljana pitanja možete pronaći na programskim stranicama gdje također možete pristupiti novoj platformi za prijavitelje koja vam može pomoći u traženju projektnih partnera.

Program INTERREG Središnja Europa pomaže regijama i gradovima Europe da postanu pametnija, zelenija i bolje povezana mjesta. Projektni partneri međusobnom suradnjom potiču inovativnost u poslovanju, razvijaju ideje o jednostavnijem prijenosu energije i zelenoj mobilnosti ili pronalaze načine učinkovite prilagodbe klimatskim promjenama i unapređuju mjere zaštite okoliša. Programsko područje obuhvaća gradove i regije iz devet država članica EU: Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Slovačke i Slovenije. U novom programu područje je prošireno i na regiju Braunschweig u Njemačkoj.

Detaljne informacije o novom pozivu te sva dokumentacija potrebna za prijavu projekta, uključujući programski priručnik i obrazac za prijavu, bit će dostupni u trenutku objave poziva na službenim stranicama Programa.

Isto tako, za više informacija možete kontaktirati i programsku Nacionalnu kontakt točku za Hrvatsku.

Skip to content