KATEGORIJE

Najavljeni Career Days i Job fair UNIRI

07.10.2022. / vijesti / career days

Sveučilište u Rijeci poziva sve zainteresirane studentice i studente, kao i alumne Sveučilišta u Rijeci da od ponedjeljka do četvrtka, 17. do 20. listopada 2022. posjete Dane karijera (Career Days) Sveučilišta u Rijeci i njihovo središnje događanje – Job Fair. Ovo će se događanje na razini Sveučilišta ove godine održati po prvi puta i to na sveučilišnom Kampusu, najavljeno je danas na konferenciji za medije.

Prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete prof. dr. sc. Marta Žuvić istaknula je: Ove će se godine po prvi puta održati UNIRI Career Days pod kapom Sveučilišta i pod motom More mogućnosti. Želimo svojim studentima olakšati ulazak u poslovni svijet, odnosno stupanje na tržište rada. Ove smo godine osvojili 2. mjesto u kategoriji angažiranih sveučilišta na Triple E Awards, svjetskom priznanju sveučilištima koja ulažu napore u promicanju poduzetništva i društvenog angažmana u visokom obrazovanju. Želimo jedno takvo priznanje nastaviti opravdavati pa stoga kroz 4 dana radionica, predavanja i Sajma poslova želimo poduzeća približiti studentima, a studentima poslovni svijet. Prorektorica Žuvić zahvalila je u ime uprave Sveučilišta UNIRI Alumni mreži, Uredu za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra i Studentskom zboru Sveučilišta, koji su suorganizatori ovog događanja. Sveučilište u potpunosti financira ovo događanje pa je sudjelovanje besplatno, dakako za posjetitelje, ali i za sve poslodavce koji će se predstaviti, zaključila je prorektorica.

Po završetku studija, a prije pronalaska zaposlenje, završeni studenti često se mogu naći u nekom ”limbu” i vjerujemo da će im korisne biti informacije koje će moći dobiti tijekom 4 dana, a koje ćemo posvetiti upravo njima. Studenti će tijekom 4 dana moći saznati više o poslovnom svijetu i tržištu rada, a u tome im uvelike mogu pomaći alumni, koji se su već ranije našli u sličnim situacijama, rekao je Zrinko Baričević, magistar biotehnologije, doktorand i asistent na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, predstavnik UNIRI Alumni mreže.

Nikoleta Zubić, voditeljica Ureda za karijere predstavila je bogat program: Kroz 4 dana bit će održan niz interaktivnih predavanja i radionica za studente i alumne, namijenjenih razvoju mekih i transverzalnih (prenosivih) vještina, koje im mogu pomoći u pronalasku željenog zaposlenja po završetku studija. Četvrtak, 20. listopada rezerviran je za središnje događanje – UNIRI Job Fair na kojem će se predstaviti čak 40 izlagača, pretežno iz privatnog, ali također i iz javnog i civilnog sektora. Sajam će biti održan u prizemlju zgrade Sveučilišnih odjela (Kampus Sveučilišta u Rijeci, Ulica Radmile Matejčić 2). Studenti će moći dobiti informacije o tržištu rada, ali i saznati koje mogućnosti im nudi Sveučilište, kako bi unaprijedili svoje buduće karijere i bili konkurentniji. Primjerice, putem YUFE programa, Erasmusa, nastavka obrazovanja na višim razinama studija, cjeloživotnog učenja…) Poduzeća će imati svoje štandove, a neki od njih predstavit će se i kratkim promotivnim, tzv. pitch prezentacijama. Nakon službenog dijela Job Faira, nastavit će se druženje i networking u Akvariju Studentskog centra, od 20 h nadalje. Također, bit će organizirana i nagradna igra za sve sudionike.

Imamo osjećaj da nam je ‘pao kamen sa srca ‘ kada konačno upišemo željeni studij, no pravi problemi tek tada počinju, a često se ne rješavaju niti s diplomom u rukama, nego tek pronalaskom željenog zaposlenja. Studenti često nisu upoznati s mogućnostima i izazovima koji ih očekuju na tržištu rada, pogotovo danas kada su profesije sve više isprepletene, a dok se neka stara zanimanja i radna mjesta gase, velikom se brzinom pojavljuju nova. Radujemo se ovoj prigodi koja će nas približiti potencijalnim poslodavcima, naglasila je Lana Par, predstavnica Studentskog zbora Sveučilišta.

Vidimo se na Danima karijera i Sajmu poslova Sveučilišta u Rijeci!

PROGRAM

Skip to content