KATEGORIJE

Najavljeni UNIRI Career Days i Job Fair 2023.

23.10.2023. / vijesti / 50UNIRI

Sveučilište u Rijeci poziva sve studentice, studente i alumne Sveučilišta u Rijeci da od 23. do 26. listopada 2023. na sveučilišnom Kampusu na Trsatu posjete druge po redu Dane karijera Sveučilišta u Rijeci – UNIRI Career Days  te središnji događaj manifestacije – Sajam poslova – Job Fair.

Bogat program manifestacije koji uključuje više od dvadeset različitih edukacija, interaktivnih predavanja i radionica te gotovo pedeset izlagača iz javnog, privatnog i civilnog sektora, najavila je prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete. UNIRI Career Days jedna je od brojnih manifestacija koja se odvija u okviru programa obilježavanja 50. obljetnice Sveučilišta u Rijeci, koji se odvija tijekom cijele 2023. godine. Prorektorica je naglasila važnost održavanja ove manifestacije za razvoj i prepoznatljivost Sveučilišta te istaknula: Dani karijera Sveučilišta u Rijeci ugostit će renomirane firme iz raznih područja, a priliku za predstavljanje imat će i organizacije civilnog društva i studentske udruge. Ovogodišnji program svojim opsegom, brojem sudionika i aktivnosti nadilazi prošlogodišnji program na što smo iznimno ponosni i što upućuje na važnost ove manifestacije za naše Sveučilište i širu zajednicu.

O ciljevima manifestacije govorila je Nikoleta Zubić, voditeljica Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra koja je istaknula: Četverodnevni program manifestacije osmišljen je ciljem informiranja studenata i studentica te naših alumna o aktualnostima na tržištu rada i brojnim mogućnostima razvoja karijere. Osim toga, cilj je da polaznicima ovog programa osiguramo priliku za razvoj tzv. transverzalnih ili prenosivih vještina, ali i stjecanje nekih specifičnih stručnih znanja. Posjetitelji će moći saznati koje mogućnosti im nudi Sveučilište u Rijeci, primjerice putem YUFE programa, Erasmus mobilnosti, nastavka obrazovanja na višim razinama studija, cjeloživotnog učenja i slično. Upravo zato slogan manifestacije je „More mogućnosti“ jer se nadamo da će svaki sudionik u ovom bogatom programu moći pronaći nešto za sebe. Poseban naglasak pridajemo i uspješnim alumnima našeg Sveučilišta pa smo stoga u ovogodišnjem programu uveli novu aktivnost UNIRI ALUMNI STARS. Naš program otvara prof. Korado Korlević s predavanjem ,,Kome pripada budućnost”.

Vanja Rubeša, stručna suradnica iz Centra za karijere Ekonomskog fakulteta pozvala je sve zainteresirane na centralni događaj Dana karijera koji će se održati u četvrtak 26. listopada 2023. Program započinje u 13:00 sati svečanim otvaranjem sajma poslova (Job Fair), nakon čega slijedi okrugli stol ,,Vještine budućnosti u moru mogućnosti”. Istaknula je: Ovaj okrugli stol ugostit će predstavnike renomiranih tvrtki i predstavnike studenata, a moderirat će ga naša prorektorica prof. dr. sc. Marta Žuvić. Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u raspravu o transformacijama na tržištu rada, kreiranju novih poslova i vještinama koje su studentima potrebne za uspješno snalaženje u neizvjesnom poslovnom okruženju. Nakon svečanog otvaranja i okruglog stola, svakako posjetite sajam poslova koji će biti održan u prizemlju zgrade Sveučilišnih odjela (Kampus, Trsat). Dan završavamo uz druženje i umrežavanje studenata, poslodavaca i alumna koje će se održati u „Akvariju“ Studentskog centra, od 19:00 sati nadalje gdje će se održati Networking party. Na završnom druženju dodijelit ćemo nagrade sretnim dobitnicima koji su sudjelovali u različitim aktivnostima tijekom prethodna četiri dana.

Zrinko Baričević s Odjela za biotehnologiju istaknuo je potencijal programa Dana karijera Sveučilišta u Rijeci za okupljanje i umrežavanje studenata, alumna i poslodavaca iz različitih područja djelatnosti i različitih struka. Istaknuo je: UNIRI Career Days pružaju jedinstvenu priliku da se na istom mjestu okupe i prezentiraju poslodavci koji tragaju za različitim profilima budućih zaposlenika. Istovremeno, za studente je to prilika da predstave poslodavcima,  prezentiraju im svoje životopise i ostvare potencijalne prilike za daljnje zapošljavanje.

Ivana Miočić, voditeljica Alumni kluba FFRI naglasila je važnost volonterskog doprinosa u organizaciji Dana karijera Sveučilišta u Rijeci: U cjelokupnu organizaciju uključeno je oko 50 volonterki i volontera s različitih sastavnica Sveučilišta u Rijeci te im ovom prilikom zahvaljujemo na odazivu i aktivnom doprinosu. Osim što je njihova uloga važna za uspješnu organizaciju brojnih aktivnosti, oni su velika pokretačka snaga cijele manifestacije.

O važnosti ove manifestacije iz studentske perspektive govorila je Rea Žigant iz Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci koja je pohvalila cjelokupni program ističući da je riječ o manifestaciji koju studenti prepoznaju kao izvor inspiracije, znanja i nadahnuća. Istaknula je: Događanja poput Career Daysa dragocjeni su jer ih smatramo svjetionicima koji razbijaju maglu nesigurnosti i pružaju jasniju sliku onoga što budućnost može donijeti.  UNIRI Career Days nisu samo jedan događaj u kalendaru studenta, već iskustvo koje donosi nova znanja i inspiraciju.

Više informacija o manifestaciji možete pronaći na stranicama Sveučilišta u Rijeci te na društvenim mrežama: Facebooku  i Instagramu.

Vidimo se na Danima karijera Sveučilišta u Rijeci!

Skip to content