Najbolji znanstveni tulum u gradu u petak u Toweru

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci predstavljena je ovogodišnja Noć istraživača, koja će biti održana u petak, 27. rujna 2019. od 17 do 22 sata u Tower Centru Rijeka. Manifestaciju su predstavile: rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, voditeljica marketinga Tower Centra Rijeka Vanja Pletikosa Crnić te Nikolina Ivanović i Ivana Klarin iz Centra za EU projekte Sveučilišta u Rijeci.

”Naša orijentacija prema internacionalnim, europskim aktivnostima vidljiva je i kroz ovaj veliki projekt. Ponosni smo što smo dio projekta koji se događa u 35 zemalja i 300 europskih gradova. Danas je tehnologija u isto vrijeme zadivljujuća i zastrašujuća, a znanost treba razumjeti i boriti se protiv skepticizma. Izlazimo u javni prostor i tu nam je sjajan partner Tower Centar”, istaknula je rektorica Prijić Samaržija.

”Tower Centar Rijeka ponosni je domaćin partner ove manifestacije. U petak će na 4 etaže biti postavljene 22 istraživačke postaje. Tower Centar podržava ovaj i slične projekte društvene inicijative. Centar će u petak iznimno raditi sat vremena dulje pa pozivam sve, posebno one najmlađe da nam se pridrže u Toweru u petak od 17 do 22 sata”, rekla je Pletikosa Crnić.

Nikolina Ivanović iz bogatog je sadržaja programa izdvojila: ”Na 22 postaje posjetitelji će moći obići pokuse, radionice, demonstracije… U ”sudnici” Pravnog fakulteta rasprava će se voditi o dječjoj objavi na internetu, naučit ćemo što je virtualna, a što proširena stvarnost, a matematičari će nam otkriti tajne šifriranja. Novi članovi Noći istraživača ove godine su Pomorski fakultet s čak 3 postaje i Medicinski fakultet sa zanimljivom radionicom o razini svijesti”.

Ivana Klarin dodala je: ”Na 5. katu bit će smješten EU-kutak, gdje će posjetitelji moći saznati sve o europskim projektima koji se provode na Sveučilištu, ali i sudjelovati u nagradnoj igri, ubacivanjem letaka u kutiju. Nagrađivat će se sudionici s 18 poklon-paketa, kroz 3 kruga izvlačenja. Novost je i 1. suradnja s Pub-kvizom, koji će biti održan ove srijede, u River-pubu.