KATEGORIJE

Naši studenti za zdravstvene djelatnike

29.03.2020. / vijesti / studenti

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci podržao je i priključio se nacionalnoj inicijativi (HSZ-a) izrade vizira za zaštitu uz pomoć 3D printera za medicinsko osoblje, koju je pokrenuo student Fakulteta za elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Slaven Damjanović iz Splita.

Ispred SZSUR-a koordinaciju vode studenti Luka Delak (Medicinski fakultet), student Luka Vukonić (Tehnički fakultet) i Tea Dimnjašević, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. U današnjoj koordinacij ukupno je sastavljeno 200 zaštitnih vizira za koje će se organizirati dostava zdravstvenim djelatnicima u Dom zdravlja i KBC.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci preuzeo je koordinaciju projekta za cijelo područje Primorsko – goranske županije, a i šire te se za sada inicijativi priključilo više od 15 privatnih firmi koje posjeduju 3D printere i nekoliko firmi koje su donirale materijal za izradu vizira.

U suradnji s Nacionalnim centrom tehničke kulture iz Kraljevice doniran je dio materijala za izradu vizira kao i dio nosača koje su do sad uspjeli izraditi putem 3D printera.

Studenti su ovim činom još jednom pokazali svoju solidarnost i hvala im na tome.

Više informacija dostupno je na stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci

#ostanidoma

Skip to content