KATEGORIJE

Naših 18 mjeseci u YUFE mreži

24.01.2022. / vijesti / yufe

Sveučilište u Rijeci od prosinca 2019. godine dio je YUFE mreže i zajedno s ostalim partnerima oblikuje budućnost europskog visokog obrazovanja s ciljem uspostavljanja modela visokog obrazovanja usmjerenog na studente, odnosno kreiranja neelitističkog, otvorenog i uključivog Europskog sveučilišta – YUFE. Zahvaljujući svim aktivnostima koje provodimo i uključenim partnerima ostvarenje cilja je sve bliže, a s povezanim projektima YUFERING, DIOSI i Inno4YUFE, dodatno se potiču buduće generacije da postanu društveno odgovorni europski građani koji će doprinijeti kohezivnijem i inkluzivnijem europskom društvu, ali doprinijeti i osnivanju europskog sveučilišta dostupnog svima.

COVID – 19 pandemija pojavila se samo nekoliko mjeseci nakon službenog početka projekta (proljeće 2020.) i otežala provođenje određenih planiranih aktivnosti (fizička mobilnost, angažman u zajednici), ali također i ubrzala digitalni napredak i stavila naglasak na virtualnu mobilnost te razvoj brojnih drugih aktivnosti i elemenata. U nastvaku donosimo sažetak aktivnosti:

YUFE VIRTUALNI KAMPUS 

YUFE Virtualni kampus, temeljni element jedinstvenog i interaktivnog virutalnog mjesta koje sadrži korisne informacije za sve članove YUFE zajednice, lansiran je 23. studenog 2020. godine, isti dan kada je objavljen i YUFE Studentski portal. 

YUFE vritualni kampus je digitalna platforma koja pruža informacije o svim YUFE aktivnostima i cilj je omogućiti jednostavan pristup svim YUFE portalima (YUFE portal za zaposlenike, YUFE portal za poduzetništvo i inovacije i YUFE portal za građane). 

RAZLIČITOST  & INKLUZIVNOST

Različitost i inkluzivnost jedne su od glavnih vrijednosti YUFE mreže, a u lipnju 2020. usvojena je  i YUFE R&I strategija. Od  samog početka projekta razvijaju se i provode radionice o različitosti i uključivosti za sve članove YUFE zajednice.  

YUFE STUDENTSKO PUTOVANJE 

Anketa o zadovoljstvu koju su ispunili prvi sudionici YUFE Studentskog putovanja provedena je u studenom 2020. godine: više od 83% ispitanika iskazalo je zadovoljstvo YUFE iskustvom. Studenti su posebno iskazali zadovoljstvo ponuđenim kolegijima , virtualnom mobilnosti u vrijeme COVID-19 pandemije i prilikom za upoznavanje i suradnjom sa studentima drugih Sveučilišta. 

Također, studenti (ali i zaposlenici) imali su mogućnost kombinacije akademskih kolegija s treninzima vještina koji su uključivali učenje stranih jezika, suradnje u zajednici i suradnje u poslovnom sektoru. 

YUFE PUTOVANJE ZAPOSLENIKA

Osim lansiranog YUFE portala za zaposlenike, objavljen je i prvi poziv za YUFE postdoktorante koji uključuje mentoriranje od strane akademskog i neakademskog osoblja,ali također potiče suradnju istraživača s različitih YUFE sveučilišta. 

Pročitajte izvještaj o postignutim rezultatima u YUFE mreži. Interaktvni dokument možete preuzeti OVDJE.

Skip to content