KATEGORIJE

Nastavlja se ozelenjivanje Kampusa

01.03.2022. / vijesti / zeleni Kampus

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, danas, 1. ožujka 2022. u organizaciji Studentskog centra Rijeka održana je akcija sadnje šljiva, smokava i niskog raslinja, kojom se nastavlja projekt ozelenjivanja Kampusa.

Uz restoran Kampus već imamo 30-tak voćki koje daju plodove – trešnje, šljive i smokve. Željeli bismo prvi imati aleju smokava, uz šetnicu na Kampusu, budući da je smokva bila hraniteljica ovog kraja, istaknuo je ravnatelj SCRI-a mr. Dinko Jurjević.

Ovo su početni koraci, a ovdje će za 15-ak godina biti pravi voćnjaci. Veselimo se ovakvim akcijama, istaknula je prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete prof. dr. sc. Marta Žuvić, koja se u ime Sveučilišta i rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije pridružila sadnji.

Sadnji se pridružio i g. Nenad Milijaš, ravnatelj Studentskog centra Varaždin, koji se nalazio u posjetu riječkom Studentskom centru.

Studentski centar Rijeka nekoliko puta godišnje organizira ovakve ekološke akcije. Uglavnom se sade stabla primorskog kraja, voćke i nisko raslinje, a cilj je da Kampus bude ozelenjen, ali i da studenti mogu jesti sa stabala voće koje nije tretirano.

Ovim se akcijama SCRI uklapa u politiku Sveučilišta u Rijeci, koje ima želju postati ekološko sveučilište sa ”zelenim” Kampusom i Sveučilište bez plastike.

Skip to content