Natjecanje COOPAthon na STEPRI-u

STEPRI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci otvorio je prijave na COOPAthon online natjecanje za razvoj društveno korisnih ideja. U sklopu europskog projekta COOPower, STEPRI raspisuje javni poziv za sudjelovanje na online COOPAthonu – virtualnom vikend-natjecanju, poput Hackathona, s ciljem razvoja ideja koje adresiraju goruće društvene probleme poput: siromaštva, ograničenog pristupa zdravstvu i obrazovanju, klimatskih promjena, ekoloških problema itd.

COOPAthon kreće u petak, 23. listopada 2020. u 16 sati, kada će sudionici biti podijeljeni u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, timovi će imati priliku pratiti virtualna predavanja iz poduzetničkih vještina.

Događaj završava u nedjelju, 25. listopada u 16 saati završnim natjecanjem na kojem će biti prezentirane ideje. Prva tri tima idu dalje na državno natjecanje, a pobjednički tim državnog natjecanja odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021. O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri. Natjecanje će biti otvoreno za javnost. Cijeli događaj događat će se u virtualnom okruženju, korištenjem online alata kao što su Zoom i Slack.

Moguća je prijava i bez ideje, a može se prijaviti u timu ili individualno. Ukoliko se prijavljujete s već postojećom idejom, ona mora adresirati jedno od sljedećih područja: 1. svijet bez siromaštva; 2. zdravlje i blagostanje; 3. kvalitetno obrazovanje; 4. dostojanstven rad i ekonomski rast; 5. mir, pravda i snažne institucije.

Prijave kreću od 5. listopada i traju do 19. listopada do 12h, a zaprimaju se putem online obrasca.

Više informacija o projektu COOPower i samom natječaju te prijavi možete pronaći OVDJE.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, možćete se obratiti na adresu e-pošte coopower@uniri.hr ili na broj telefona 051 265 981.

STEPRI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama STEPRI želi hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi STEPRI stvara i provodi projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.

Skip to content