KATEGORIJE

NeuroArt: popularizacija neuroznanosti uz podršku projekta Blue-connect

01.07.2022. / vijesti / eu projekti

Povodom međunarodnog simpozija Joint ICGEB – ALS Society of Canada Symposium on Inflammation and Proteinopathy in ALS/FTD Spectrum Disorder, koji se u organizaciji Odjela za biotehnologiju održava od 30. lipnja do 3. srpnja 2022., na UNIRI panelima na kampusu izloženi su pobjednički radovi NeuroArt natječaja.

Organizatori su u okviru simpozija odlučili spojiti znanost i umjetnost, a sve u cilju popularizacije neuroznanosti. Javnim pozivom na znanstveno-umjetnički natječaj, nastojalo se kreativno i s umjetničkim žarom široj zajednici pojasniti nova otkrića o radu mozga te proširiti svijest o važnosti očuvanja zdravlja mozga. Odabrano je ukupno 15 radova autorica i autora iz Europe i šire (Hrvatske, Indije, Kanade, Mađarske, Velike Britanije, Slovenije i Češke), a među odabranima su i radovi učenika riječkih osnovnih i srednjih škola te studenata.

Uz podršku EU projekta BLUE-CONNECT kojeg provodi Sveučilište u Rijeci, odabrani radovi izloženi su na panelima na kampusu, ujedno najavljujući manifestaciju „Noć istraživača“ koja će se u suradnji sa znanstvenicima gotovo svih UNIRI sastavnica održati 30. rujna 2022. godine, a čiji je cilj upravo popularizacija znanosti. Radove je moguće razgledati do sredine srpnja.

Projekt „Reconnect science with the blue society (Blue-connect)“ financiran je iz Okvirnoga programa Europske unije za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, temeljem poziva HORIZON MSCA Researchers’ Night 2022-2023.

Skip to content