KATEGORIJE

(Ne)vidljivi u visokom obrazovanju

10.11.2020. / vijesti / sveučilište i društvo

Sveučilište u Rijeci organizira online panel “(Ne)vidljivi u visokom obrazovanju” povodom Svjetskog dana (pravednog) pristupa visokom obrazovanju. Taj dan obilježava se u svrhu podizanja globalne svijesti o nejednakostima u sustavu visokog obrazovanja.

Sveučilište u Rijeci, kao sveučilište budućnosti otvoreno svima, poziva akademsku i širu zajednicu da nam se pridruži 17. studenog od 10 do 12 sati na Zoom online platformi (podatke za pristup dobit ćete po prijavi e-poštom).

Na panelu će s uvodnim izlaganjima sudjelovati:
– prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci
– mr. sc. Ninoslav Šćukanec Schmidt, izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja
– Aleksandar Šušnjar, voditelj Ureda za institucijska istraživanja, razvoj kvalitete i članstva u EU mrežama Sveučilišta u Rijeci
– dr. sc. Saša Puzić, viši znanstveni suradnik na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu

Na raspravi koja će uslijediti nakon uvodnih izlaganja sudjelovat će i predstavnici akademske i šire zajednice sa svojim iskustvima. Raspravu će moderirati Sandra Nuždić, voditeljica Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra Sveučilišta u Rijeci.

Pridružite nam se u promišljanjima o tome na koji način unaprijediti socijalnu dimenziju visokog obrazovanja i omogućiti svim skupinama studenata jedan pristup visokom obrazovanju!
Prijavni obrazac
Za pitanja i nejasnoće slobodno se obratite na e-mail adresu diversity@uniri.hr ili broj telefona 051 265 844.

Skip to content