KATEGORIJE

New European Bauhaus novosti

27.06.2022. / vijesti / eu projekti

New European Bauhaus (NEB) inicijativu Europska komisija je pokrenula 2021. godine s ciljem povezivanja prioriteta Europskog zelenog plana s prostorima u kojima živimo te su građani Unije pozvani na zajedničko promišljanje i gradnju održive i uključive budućnosti.

Otvorena je anketa u kojoj su svi zainteresirani pozvani sudjelovati do 30. lipnja 2022. godine, s ciljem prikupljanja iskustava s lokalnim, regionalnim, nacionalnim i EU zakonodavstvom u građevinskom okruženju i građevinskom sektoru. Rezultati istraživanja bit će analizirani u participativnim radionicama sa zajednicom kako bi se identificirali načini poboljšanja regulatornog mehanizma u skladu s New European Bauhausom s ciljem rješavanja regulatornih prepreka na različitim zakonodavnim razinama zemalja članica.

Eksperti iz različitih područja pozvani su sudjelovati u projektuNEB Lab: Labelling strategy“ odnosno u diskusijama i razmjeni iskustava s ostalim stručnjacima građevinskog sektora na temu posljednjih tehničkih dostignuća, uputa i zahtjeva za dizajn održivih i uključivih zgrada.

The Festival of the New European Bauhaus održao se u Bruxellesu od 9. do 12. lipnja te se na poveznici može naći niz rasprava koje se temelje na ključnim temama NEB-a: zelena tranzicija, arhitektura, istraživanje i inovacije, kultura, obrazovanje, regionalni razvoj, međunarodni izazovi itd…

Zanimljive projekte dobitnika natjecanja New European Bauhaus Prizes 2022 možete pronaći na poveznici.

Skip to content