KATEGORIJE

No Borders Orchestra u Rijeci započinje turneju NO RETURN TO NORMALITY

06.08.2021. / vijesti / sveučilište i društvo

No Borders Orchestra je osnovan 2012. godine u Beogradu i Berlinu iz želje da se stvori regionalni simfonijski orkestar najviše umjetničke kvalitete koji poziva na novu vrstu komunikacije.

No Borders Orchestra je ansambl koji čine vrhunski profesionalni glazbenici s prostora bivše Jugoslavije. Riječ je o ansamblu koji je potpisao ekskluzivni ugovor s Universal Music i snimio CD s Deutsche Grammophonom, najprestižnijim svjetskim brendom za klasičnu glazbu.

Ovogodišnjim projektom i svojom turnejom NO RETURN TO NORMALITY, NBO želi inspirirati ljude da razmisle o vremenu nakon pandemije.  O sistemskim problemima poput klimatskih promjena, društvene nejednakosti, hiper-produktivnosti i konzumerizma. Njih nastup možete poslušati 23. kolovoza u 20.00 u Exportdrvu. Ulaz će biti slobodan za sve posjetitelje, a u publici će, u skladu s epidemiološkim mjerama, moći biti samo oni koji imaju COVID-potvrde.

Na programu je i kompozicija »Rethink! (trailer)« naručena od hrvatskog kompozitora Ivana Božičevića posebno za ovaj projekt. Osim Božičevićeve simfonije, na programu će još biti i John Adams: »Shaker Loops«, Max Richter: »Vivaldi recomposed« (solist Vladimir Kostov na violini) te Richard Strauss: »Metamorphosen«.

Osnivač, šef dirigent i umjetnički direktor No Borders Orchestra, Premil Petrović, studirao je u klasi Winfrieda Müllera na Visokoj školi za Glazbu »Hanns Eisler« u Berlinu. Lokalni partneri u organizaciji koncertnog nastupa u Rijeci su Grad Rijeka i Sveučilište u Rijeci.

Skip to content