KATEGORIJE

Noć istraživača gostuje na Cresu!

18.10.2022. / vijesti / eu projekti

Nakon održane Europske noći istraživača početkom listopada u Rijeci, znanstvenici s nekoliko sveučilišnih sastavnica posjetit će u subotu 22. listopada 2022. godine grad Cres, kako bi u prostoru Palače Moise približili znanost otočanima.

Na inicijativu izv. prof. dr. sc. Vedrane Mikulić Crnković s Fakulteta za matematiku, a u suradnji sa znanstvenicima Fakulteta za fiziku i Odjela za biotehnologiju, posjetitelji creske Noći istraživača imat će priliku sudjelovati u dijelu programa prezentiranog na riječkoj Noći istraživača, ali i u nekim novim, dodatnim sadržajima.

– 22. listopada u palači Moise na Cresu predstavit ćemo se s tri znanstvene postaje, a manifestacija će biti namijenjena svim građanima. Noć istraživača prilika je i za znanstvenike da pokažu svoj posao i značaj znanosti u svakodnevnom životu i utjecaj znanstvenih rezultata i istraživanja koje vidimo svakodnevno. Većina znanstvenika uživa u svom poslu i to se osjeti kroz Noć istraživača, istaknula je izv. prof. dr. sc. Mikulić Crnković.

Creska Noć istraživača održat će se u vremenu od 19:00 do 21:00h. Posjetitelji će moći saznati kako sve koristimo matematiku u svakodnevnom životu, po čemu je naš planet Zemlja jedinstven i pogodan za život, kao i  koliko toga možemo naučiti od jedna male vinske mušice. Uz interaktivne radionice, posjetitelji će  moći provjeriti svoje znanje na dva kviza iz biologije, fizike, kemije i matematike, a najuspješnije očekuju i nagrade!

Navedene aktivnosti u palači Moise organiziraju se u okviru projekta Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiranog sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Cilj Noć istraživača jest približiti znanost mladima na jednostavan i razigrani način te omogućiti svima da na jednu večer postanu znanstvenici i istraživači, što je izraženo i projektnim sloganom: Ja istražujem!

Skip to content