KATEGORIJE

Novi ERASMUS natječaj za stručnu praksu u 2021./2022.

30.06.2021. / vijesti / međ. suradnja

Sveučilište u Rijeci 1. srpnja 2021. raspisuje Erasmus natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse na inozemnim partnerskim ustanovama u akademskoj godini 2021./2022.

Broj financijskih potpora koje će Sveučilište u Rijeci dodijeliti za mobilnost studenata radi obavljanja stručne prakse ovisi o raspoloživosti sredstava. Studenti koji se prijave na Natječaj i zadovolje uvjete Natječaja, a ne uđu u krug stipendiranih studenata, mogu na razmjenu otići o vlastitom trošku.

Mobilnost se može ostvariti u zemljama Europske Unije, Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Srbiji, Makedoniji ili Turskoj te mora biti ostvarena u razdoblju od 20. rujna 2021. do 31. listopada 2023.

Najkraće trajanje standardne (fizičke) studentske mobilnosti je 2 mjeseca, a najdulje 12 mjeseci.

U dogovoru s inozemnom institucijom, studenti preddiplomskog i diplomskog studija mogu ostvariti i tzv. blended mobilnost – kratkoročnu fizičku mobilnost u trajanju od 5-30 dana uz obveznu virtualnu mobilnost prije, tijekom i/ili nakon fizičkog dijela mobilnosti.

Studenti na poslijediplomskom studiju mogu tijekom studija odnosno u okviru godine dana od stjecanja doktorata ostvariti kratkoročnu fizičku mobilnost u trajanju od 5-30 dana bez obvezne virtualne mobilnosti.

Mjesto za obavljanje stručne prakse studenti mogu pronaći uz pomoć posredničkih agencija, samoinicijativno ili uz pomoć mentora/Erasmus koordinatora na svojoj sastavnici.

Stručnu praksu moguće je obaviti u tvrtkama, ustanovama, organizacijama i ostalim subjektima koje imaju status pravne osobe.

Stručna praksa se izvodi u punom radnom vremenu, u trajanju od minimalno 30 sati tjedno.

Natječaj će biti otvoren do iscrpljenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 1. lipnja 2023. godine.

Sve uredne prijave koje prođu administrativnu provjeru odmah će se uzimati u obzir. Sveučilište u Rijeci će sa studentima koji udovoljavaju uvjetima natječaja po potvrdi Povjerenstva sklapati ugovore o dodjeli financijske potpore. Nepotpune i nepravodobno podnesene prijave neće se razmatrati.

VAŽNO: Obzirom da još uvijek nisu objavljeni rezultati natječaja Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU) o Erasmus budžetu dodijeljenom Sveučilištu u Rijeci za proračunsku godinu 2021., Sveučilište će kontaktirati studente prijavljene na natječaj tek kad zaprimi spomenute rezultate, odnosno nakon što AMPEU objavi provedbenu dokumentaciju za 2021./2022.!

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:

Kontakt:

Ured za međunarodnu mobilnost

international@uniri.hr

Skip to content