KATEGORIJE

Novi Erasmus natječaj za stručnu praksu u 2024./2026.

06.05.2024. / vijesti / međ. suradnja

Sveučilište u Rijeci 6. svibnja 2024. raspisuje NATJEČAJ za mobilnost studenata radi obavljanja stručne prakse u 2024./2026. u okviru programa Erasmus (projekt 2024-1-HR01-KA131-HED-000197229).

Broj financijskih potpora koje će Sveučilište u Rijeci dodijeliti za mobilnost studenata radi obavljanja stručne prakse ovisi o raspoloživosti sredstava. Studenti koji se prijave na Natječaj i zadovolje uvjete Natječaja, a ne uđu u krug stipendiranih studenata, mogu na razmjenu otići o vlastitom trošku.

Mobilnost se može ostvariti u zemljama Europske Unije, Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Srbiji, Makedoniji ili Turskoj te mora biti ostvarena u razdoblju od 1. lipnja 2024. do 31. srpnja 2026.

Najkraće trajanje standardne (fizičke) studentske mobilnosti je 2 mjeseca, a najdulje 12 mjeseci.

U dogovoru s inozemnom institucijom, studenti preddiplomskog i diplomskog studija mogu ostvariti i tzv. blended mobilnost – kratkoročnu fizičku mobilnost u trajanju od 5-30 dana uz obveznu virtualnu mobilnost prije, tijekom i/ili nakon fizičkog dijela mobilnosti.

Studenti na poslijediplomskom studiju mogu tijekom studija odnosno u okviru godine dana od stjecanja doktorata ostvariti kratkoročnu fizičku mobilnost u trajanju od 5-30 dana bez obvezne virtualne mobilnosti.

Mjesto za obavljanje stručne prakse studenti mogu pronaći uz pomoć posredničkih agencija, samoinicijativno ili uz pomoć mentora/Erasmus koordinatora na svojoj sastavnici.

Stručnu praksu moguće je obaviti u tvrtkama, ustanovama, organizacijama i ostalim subjektima koje imaju status pravne osobe.

Stručna praksa se izvodi u punom radnom vremenu.

Natječaj će biti otvoren do iscrpljenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 1. ožujka 2026. godine.

Tekst Natječaja

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:

Kontakt:

Centar za međunarodnu mobilnost

international@uniri.hr

Skip to content