KATEGORIJE

Novi Erasmus natječaj za studijski boravak

03.06.2019. / vijesti / međ. suradnja

Sveučilište u Rijeci 3. lipnja 2019. raspisuje drugi Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru 2019./2020., obzirom da je nakon provedenog prvog kruga Erasmus natječaja ostalo neiskorištenih sredstava.

Studentska mobilnost u svrhu studijskog boravka traje najkraće 3 mjeseca, a najdulje 12 mjeseci. Mobilnost se može ostvariti u zemljama Europske Unije, Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Srbiji, Makedoniji ili Turskoj te mora biti ostvarena u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 30. rujna 2020.

Broj financijskih potpora koje će Sveučilište u Rijeci dodijeliti za mobilnost studenata ovisi o raspoloživosti sredstava.

Student može dobiti Erasmus financijsku potporu za mobilnosti u ukupnom trajanju od 12 mjeseci za svaku razinu studija: preddiplomsku, diplomsku i poslijediplomsku, neovisno o broju i vrsti mobilnosti (studijski boravak ili stručna praksa). Prethodno sudjelovanje u Programu za cjeloživotno učenje (potprogram Erasmus) i Erasmus Mundusu također se računa unutar maksimalnih 12 mjeseci mobilnosti na svakoj razini studija.

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta pod rubrikom O Sveučilištu, Međunarodna suradnja i ERASMUS, Natječaji za studente.

Prijave na natječaj zaprimaju se zaključno do 17. rujna 2019. do 12.00 sati.

NATJEČAJ

Skip to content