KATEGORIJE

Novi ERC radni program za 2025. i otvaranje poziva ERC Starting Grant i ERC Synergy Grant

11.07.2024. / vijesti / CPP

Objavljen je ERC radni program za 2025. godinu s budžetom od 2.7 milijarde eura. Novi radni program započeo je otvaranjem dva poziva: ERC Starting Grant i ERC Synergy Grant.

ERC Starting Grant otvoren je 10. srpnja 2024., a rok za prijavu je 15. listopad 2024. Za ovaj poziv na raspolaganju je 751 milijun eura što znači da će se financirati oko 483 projekta. ERC Starting Grant namijenjen je izvrsnim znanstvenicima na početku karijere koji su već ostvarili izvrsne rezultate i imaju potencijal za samostalnost u znanstvenom istraživanju i stvaranju vlastitog neovisnog istraživačkog tima. Za prijavu na ovaj financijsku potporu potrebno je proći minimalno dvije, a maksimalno sedam godina od datuma obrane doktorata . Maksimalni iznos financijske potpore je 1,5 milijuna eura u trajanju do najviše 5 godina.

ERC Synergy Grant otvoren je 11. srpnja, a rok za prijavu je 6. studeni 2024. Za ovaj poziv na raspolaganju je 500 milijuna eura pa je planirani broj financiranih projekata 48. ERC Synergy Grant podržava istraživanja koja zahtijevaju suradnju između dva do četiri vodeća znanstvenika (i njihove timove) kako bi se postigao značajan napredak u određenom znanstvenom području. Cilj je potaknuti sinergiju među znanstvenicima s ciljem rješavanja osobito rizičnih i izazovnih znanstvenih tema. Maksimalan iznos financiranja je 10 milijuna eura u trajanju do 6 godina.

Osim dva navedena poziva, u sklopu radnog programa 2025. planirano je otvaranje poziva ERC Consolidator Grant 26. rujna 2024. i ERC Advanced Grant 22. svibnja 2025.

Više informacija o ERC radnom programu 2025. pronađite na sljedećoj poveznici, dok detalje o otvorenim pozivima možete pronaći na Funding & Tenders portalu.

ERC informativni dan za države Widening područja održao se 2. srpnja 2024. Informativni dan bio je namijenjen znanstvenim menadžerima i svom osoblju koje pruža potporu pri prijavi ili provedbi ERC projekata. Snimku informativnog dana možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Skip to content