KATEGORIJE

Novi natječaji EU programa Justice i REC

16.01.2020. / vijesti / eu projekti

Glavna uprava Europske komisije za pravosuđe i potrošače (DG JUST), objavila je nove natječaje u sklopu Programa za pravosuđe (Justice Programme) te Programa o pravima, jednakosti i građanstvu (Rights, Equality & Citizenship Programme – REC).

Sve otvorene natječaje možete pregledati na sljedećoj poveznici.

Program za pravosuđe (eng. Justice Programme) potiče međunarodnu pravosudnu suradnju, pomaže u osposobljavanju sudaca i drugih pravnih stručnjaka te omogućava učinkovit pristup pravdi pojedincima i poslovnim subjektima diljem Europe.

Nedavno objavljeni radni program za 2020. među prioritetima ističe daljnji razvoj europskog prostora pravde koji se temelji na međusobnom priznavanju i uzajamnom povjerenju, posebno promicanjem suradnje pravosudnih tijela u zemljama članicama EU u pitanjima građanskog i kaznenog prava. Cjelovitom Justice radnom programu za 2020. možete pristupiti ovdje.

Program o pravima, jednakosti i građanstvu (eng. Rights, Equality & Citizenship Programme – REC) ima za cilj zaštitu osobnih prava i sloboda koje proistječu iz europskog zakonodavstva.

Radni program za 2020. ima za cilj daljnje razvijanje područja u kojima se promiču, štite i učinkovito provode ravnopravnost i ljudska prava svih građana Europske unije. REC radni program za 2020. dostupan je na sljedećoj poveznici.

Skip to content