KATEGORIJE

Novi studijski programi i novo poglavlje YUFE-a

26.03.2024. / vijesti / o sveučilištu

Na današnjoj sjednici članovi Senata Sveučilišta u Rijeci donijeli su Odluku o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom „Jezični i prevoditeljski alati“ Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija. Završetkom programa stječe se 10 ECTS bodova. Program spaja područja filoloških i informacijskih i komunikacijskih znanosti te predstavlja integraciju jezičnih, tehnoloških i analitičkih vještina kako bi polaznici stekli sveobuhvatan set kompetencija relevantnih za suvremeno radno okruženje.

Odlukom Senata potvrđen je novi studijski program sveučilišnog prijediplomskog studija Fizioterapija Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, a usvojena je i Odluka o iznosu školarina, pravu studenata na subvenciju troškova školarina te uvjetima i kriterijima participiranja studenata u troškovima školarina u 2024./2025. ak. god.

Članovi Senata primili su na znanje i čestitali na izboru redovitog profesora u trajnom izboru prof. dr. sc. Alenu Jugoviću s Pomorskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Alenu Hostu i prof. dr. sc. Nenadu Vretenaru s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Mirandi Mladinić Pejatović, prof. dr. sc. Ivani Munitić, prof. dr. sc. Neli Malatesti i prof. dr. sc. Igoru Juraku s Fakulteta biotehnologije i razvoja lijekova te prof. dr. sc. Marinku Lazzarichu s Učiteljskog fakulteta u Rijeci.

Senat je, u okviru članstva Sveučilišta u Rijeci u Mreži mladih sveučilišta za budućnost Europe (engl. Young Universities for the Future of Europe Alliance, YUFE) donio Odluku o pokretanju združenog sveučilišnog prijediplomskog YUFE studijskog programa „Urban Sustainability Studies“ i potpisivanju konzorcijskog sporazuma kojim se uređuju ustroj i izvedba te drugi elementi u skladu s važećim propisima. Podsjećamo, potpisivanjem Sporazuma o osnivanju Međunarodnog neprofitnog udruženja (Association Internationale Sans But Lucratif) krajem veljače počelo je novo poglavlje Europskog sveučilišta YUFE, čime prestaje njegovo projektno djelovanje i počinje dugoročna inicijativa koja učvršćuje predanost YUFE-a pokretanju inovacija i poticanju izvrsnosti u europskom visokom obrazovanju.

Skip to content