KATEGORIJE

O nekim aspektima mirovinskog sustava u RH

11.03.2022. / vijesti / treća dob

Izv. prof. dr. sc. Vanja Smokvina s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, održat će u srijedu, 16. ožujak 2022. s početkom u 17 sati predavanje pod nazivom ”O nekim aspektima mirovinskog sustava u RH”. Predavanje će biti održano online putem platforme Zoom, a održava se u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja ”Sveučilište za 3. dob”.

Vrijeme: srijeda, 16.03.2022. u 17h

Mjesto: Zoom platforma Sveučilišta za 3.dob

Direktna poveznica: OVDJE (Meeting ID: 885 8217 5172; Passcode: 994414)

Predavač: izv. prof. dr. sc. Vanja Smokvina, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci

Kontakt: vanja.smokvina@pravri.uniri.hr

Sažetak:

Na predavanju će se obraditi neki od najvažnijih aspekata mirovinskog sustava u RH. Raspraviti će se suvremeni trendovi, otvoriti neka kritička pitanja i pokušati dati odgovor na buduće tendencije. Predavanje je namijenjeno široj populaciji željnoj kritičkom promišljanju o mirovinskom sustavu.

O predavaču:

Vanja Smokvina izvanredni je profesor na Pravnom fakultetu u Rijeci, član Katedra za radno i socijalno pravo te prodekan za stručni studij.

Područje njegova interesa je radno i socijalno pravo u nacionalnom, EU i međunarodnom kontekstu te sportsko pravo. Bio je članom većeg broja radnih skupina za izradu raznih zakonskih tekstova te povjerenstava za izradu strateških dokumenata na nacionalnoj i regionalnoj razini. Autor je 7 knjiga i više od 40 poglavlja u knjigama, te znanstvenih i stručnih članaka.

Skip to content