KATEGORIJE

O trendovima u hotelijerstvu i turizmu

06.06.2024. / vijesti / o sveučilištu

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci ove godine bio je domaćin i organizator 27. bijenalnog međunarodnog kongresa ”Turizam i hotelska industrija 2024. – Trendovi i izazovi.” Kongres je pozdravnim riječima otvorio dekan prof. dr. sc. Marko Perić i predsjednica Programskog odbora izv. prof. dr. sc. Marina Laškarin Ažić. U ime uprave sveučilišta i rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije, skup je pozdravila prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Marta Žuvić.

Svečanom otvorenju također su prisustvovali: gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ-a, Alessandra Ban i direktorica turističke zajednice Kvarnera dr. sc. Irena Peršić Živadinov.

Kongres je okupio domaće i inozemne stručnjake i istraživače koji su predstavili svoja istraživanja, nove trendove i izazove u području turizma i hotelijerstva. U okviru znanstvenog dijela kongresa 95 znanstvenika i istraživača iz 27 različitih zemalja predstavilo je rezultate svojih istraživanja u sedam znanstvenih sekcija.

Kongres je i prigoda za druženje i razmjenu iskustva između doktoranada Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, ali i za širenje suradnje sa inozemnim istraživačima.

Skip to content