KATEGORIJE

Obilježavanje 35. rođendana programa Erasmus+

12.09.2022. / vijesti / eu projekti

Povodom obilježavanja 35. obljetnice programa Erasmus+, Agencija za mobilnost i programe EU organizira svečanu konferenciju „35 godina obogaćuje živote i širi vidike“.

Erasmus+ je najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport u Europi, s ukupnim proračunom od 28,4 milijarde eura za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Podržavajući projekte posvećene jačanju razvoja obrazovanja, kreiranju inovativnih rješenja za probleme današnjice, uspostavljanje uključivog društva i stjecanju raznih vještina, Erasmus+ program se razvio iz programa studentske razmjene a danas nudi razne mogućnosti za rast i razvoj kako organizacijama tako i pojedincima svih generacija.

Program konferencije zamišljen je kao retrospektivni presjek faza razvitka Erasmus+ programa, od samih početaka 1987. godine do danas, a svoja iskustva o sudjelovanju predstavit će njegovi korisnici. Program konferencije možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Konferencija će se održati u Tvornici kulture u Zagrebu 29. rujna od 14 do 18 sati, nakon čega će uslijediti i obilježavanje 15 godina rada Agencije.

Svi zainteresirani konferenciju će moći pratiti uživo putem streama na Facebook stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Skip to content