KATEGORIJE

Obilježen Dan Učiteljskog fakulteta

21.10.2019. / vijesti / o sveučilištu

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci danas je slavio svoj 13. rođendan. Obilježano je to svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća na kojoj je dekanica prof. dr. sc. Lidija Vujičić iznijela izvješće o protekloj akademskoj godini. U ime uprave Sveučilišta u Rijeci skup je pozdravila prorektorica za organizcaiju i informatizaciju prof. dr. sc. Senka Maćešić.

”Raznoliko smo Sveučilište, prema sastavnicima i studijskim programima, ali jedna od najdragocjenijih profesija svakako je ova kojm se upravo vi bavite i za koju obrazujete kadrove, a to je odgoj i obrazovanje novih generacija. Ti temelji koje djeca stječu u vrtiću i u školi od iznimne su važnosti. Osobe koje rade u osnovnim školama kažu da rade to jer vole djecu; osobe koje predaju u srednjim školama rade to jer vole svoj predmet, a osove koje rade na fakultetima rade to jer vole sebe! Šalu na stranu, hvala vam na svemu što radite”, rekal je prorektorica Maćešić.

Dekanica Vujičić iznijela je podatke da Fakultet ima 30 nastavnika, 10 vanjskih suradnika i 8 djelanika u stručnim službama. ”U prošloj smo godini imali 8 napredovanja u više zvanje. Imamo 452 studenta, a surađujemo s dječjim vrtićima, školama te Domom mladih, koji je i naša nastavna baza. Važno nam je da se naši studenti uključuju u rad još tijekom studija”, kazala je dekanica. Istaknula je i 3 studentice koje su studije završila s najvećom pohvalom  – Summa Cum Laude: Ludija Kostadin, Nikolina Blašković i Josipa Kovač te studenticu Almu Rihić Ahmetović, dobitnicu Rektorove nagrade za izvrsnost.

Osim u ponedjeljak, Dani Učiteljskog fakulteta obilježavaju se i u četvrtak i subotu.

PROGRAM

Skip to content