KATEGORIJE

Objavljen je 5. poziv programa Interreg ADRION

07.06.2022. / vijesti / eu projekti

Objavljen je 5. poziv za dostavu projektnih prijedloga unutar programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014.-2020.

Riječ je o izvanrednom pozivu namijenjenom sveučilištima, istraživačkim centrima i poslovnim institucijama Jadransko-jonskog područja koje imaju sjedište na području kojeg obuhvaća ADRION program. Osim Hrvatske, to su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Italija (koja sudjeluje u Programu samo s dijelom regija), Slovenija i Srbija.

Cilj objavljenog Poziva je potaknuti razvoj kompetencija u sljedećim područjima koja su u fokusu programa Interreg ADRION:

  • Plava ekonomija;
  • Društvene inovacije;
  • Obnovljiva energija;
  • Kružno gospodarstvo.

Poziv financira pripremne mjere za uspostavljanje zajedničkih diplomskih studija čija će provedba biti prihvatljiva za financiranje u sklopu programskog razdoblja 2021.-2027. godine. Svaki projekt smije biti usmjeren samo na jedno od ranije navedena četiri područja.

Ukupni proračun Poziva iznosi 4 milijuna eura, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi 1 milijun eura. Stopa sufinanciranja projekata iznosi 85%.

Organizacije koje mogu sudjelovati u ovom Pozivu su:

  • Sveučilišta/fakulteti,
  • Poslovne institucije,
  • Istraživačke institucije s ekspertizom u odabranom području.

Projektno partnerstvo mora činiti:

  • Najmanje 5 sveučilišta/fakulteta koji dolaze iz najmanje pet različitih država ADRION programa (od toga najmanje 3 iz tri različite države članice EU i najmanje 2 iz dvije različite države koje nisu članice EU);
  • Najmanje 1 partner iz poslovnog sektora (npr. mala i srednja poduzeća) i/ili istraživačka institucija sa ekspertizom u odabranom području, čija se pravna i operativna sjedišta nalaze u programskom području ADRION programa.

Sveučilište/fakultet može biti vodeći partner u samo jednom projektnom prijedlogu, dok može biti projektni partner u maksimalno tri projektna prijedloga.

Trajanje projektnih aktivnosti je predviđeno za razdoblje od 1. listopada 2022. godine do 30. lipnja 2023. godine, bez mogućnosti produljenja.

Rok za prijavu projekata je 8.  srpnja 2022. godine u 15 sati.

Sve zainteresirane pozivamo da se prijave na sudjelovanje na Q&A webinaru koji će se održati 10. lipnja 2022. godine od 10 do 12 sati, a prijavu za isti potrebno je izvršiti do 9. lipnja u 14 sati.

Poziv za dostavu projektnih prijedloga, kao i ostale relevantne dokumente za Poziv možete preuzeti na poveznici.

Za sva pitanja vezana uz poziv možete se obratiti Nacionalnim kontakt osobama: marko.opancar@mrrfeu.hr i ivana.zivkovic@mrrfeu.hr.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa, najavljuje nacionalnu informativnu radionicu koja će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa i uvjetima petog poziva, a točno vrijeme i mjesto održavanja biti će naknadno objavljeni na stranicama: https:/razvoj.gov.hr i http:/www.strukturnifondovi.hr.

Skip to content