KATEGORIJE

Objavljen drugi poziv ”Dokazivanje inovativnog koncepta“

29.08.2023. / vijesti / inovacije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Dokazivanje inovativnog koncepta – Drugi poziv“ u svrhu povećanja spremnosti za razvoj novih proizvoda i procesa zbog poboljšanja istraživačko-razvojnih i inovacijskih kapaciteta poduzeća i znanstvenih organizacija. Poziv se financira iz instrumenta Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

Poziv je namijenjen znanstveno-istraživačkim organizacijama te mikro, malim i srednjim poduzećima i građanima. U slučaju da je prijavitelj projekta istraživačka organizacija, projekt se može provoditi samostalno ili u partnerstvu s Prepoznatim centrom.

Dodjela bespovratnih sredstava namijenjena je sufinanciranju predkomercijalnih aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa kako bi se utvrdio potencijal za komercijalizaciju, usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije. Pozivom će se primarno financirati istraživačke aktivnosti na razini tehnološke spremnosti TRL 3 (demonstracija tehničke izvedivosti) i TRL 4 (izrada laboratorijskog prototipa).

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava Poziva je 4.799.920,37 EUR. Najniži iznos bespovratnih sredstava za pojedini projekt iznosi 26.500,00 EUR, a najviši 66.000,00 EUR.

Projektni prijedlozi podnose se isključivo elektroničkim putem, počevši od 1. listopada 2023. godine. Krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 01. prosinca 2023. godine.

Dodatne informacije o pozivu, uvjetima i načinu prijave dostupni su na platformi fondovieu, kroz kojega se projekti i prijavljuju.

Skip to content