KATEGORIJE

Objavljen ESF natječaj Popularizacija STEM-a

02.07.2020. / vijesti / eu projekti

Objavljen je natječaj “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a” financiran iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Cilj natječaja je jačati kapacitete organizacija civilnoga društva za aktivno uključivanje djece i mladih te opće populacije u popularizaciju STEM-a.

Specifično, natječaj je usmjeren na:

  • Unaprjeđenje kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a;
  • Unaprjeđenje suradnje organizacija civilnoga društva i odgojno-obrazovnih i visoko-obrazovnih institucija u području popularizacije STEM-a;
  • Povećanje broja aktivnosti s ciljem popularizacije STEM-a u općoj populaciji, s naglaskom na djecu i mlade.

Prihvatljivi prijavitelj može biti organizacija civilnoga društva s pravnim statusom udruge ili zaklade, a prijavitelj mora djelovati u partnerstvu s javnom znanstvenom institucijom/organizacijom iz STEM područja ili javnom visoko-obrazovnom institucijom iz STEM područja.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000,00 kn, a najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 3.000.000,00 kn.

Iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektu može iznositi do 100% prihvatljivih troškova, pri čemu prijavitelji i partneri nisu dužni osigurati sufinanciranje iz vlastitih sredstava.

Predaja projektnih prijedloga moguća je najranije od 27. srpnja 2020. godine od 9:00h , a krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 31. prosinca 2020. godine.

Obzirom da će se evaluacija vršiti po redoslijedu zaprimanja te je predviđena mogućnost obustave natječaja kada zaprimljeni projektni prijedlozi dosegnu 120% ukupnog raspoloživog iznosa natječaja, savjetujemo vam da prijavi projekata pristupite čim je prije moguće.

Cjelovitu natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na sljedećoj poveznici, a sva pitanja vezana uz natječaj mogu biti poslana elektroničkom poštom na adresu esf@udruge.vlada.hr (najkasnije prije isteka roka za podnošenje projektnih prijedloga).

28. srpnja 2020. objavljena je obavijest o obustavi Poziva do 15. rujna 2020. do 10:00 sati, a obzirom da su zahtijevani iznosi bespovratnih sredstava dosegli 120% ukupno raspoloživog iznosa Poziva. 15. rujna je Ured za udruge Vlade RH objavio novu obavijest o produljenju obustave do 1. prosinca 2020. godine, do 10:00 sati. Pozivamo vas da novosti vezane uz natječaj pratite na sljedećoj poveznici.

Informativna radionica

Radionica za potencijalne prijavitelje na natječaj održat će se virtualnim putem u petak, 10. srpnja 2020., s početkom u 10:00 h.

Više informacija o radionici možete saznati na sljedećoj poveznici.

Skip to content