KATEGORIJE

Objavljen Javni natječaj za razvojno-inovacijske projekte

05.01.2023. / vijesti / inovacije

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni natječaj za razvojno inovacijske projekte u svrhu provedbe Europskog zelenog plana.

Ovim natječajem Fond dodjeljuje sredstva za neposredno financiranje istraživačko-razvojnih i inovacijskih projekata kojima se podupiru istraživanja i eksperimentalni razvoj u području proizvodnje čiste energije, prometa, uključujući baterije, čisti vodik i druge niskougljične tehnologije te istraživanje tehnologija, tehničkih i netehničkih mjera za smanjenje emisija/povećanje ponora u sektorima (energetika, promet, poljoprivreda, šumarstvo, otpad i industrijski procesi). 

Cilj natječaja je poticanje “zelenih istraživanja” i inovacijskih rješenja koja će doprinijeti ostvarenju Europskog zelenog plana kojim se jamči klimatski neutralna, zelena, pravedna i socijalna Europa. 

Korisnici sredstava u sklopu natječaja su javna visoka učilišta i javni znanstveni instituti.  

Raspoloživa sredstva Fonda za ovaj natječaj iznose 7.500.000,00 kn (995.421,06 EUR). Fond će dodjeljivati sredstva u iznosu do najviše 1.506.900,00 kn (200.000,00 EUR) po projektu, odnosno do 100% opravdanih troškova projekta

Opravdani troškovi uključuju rad zaposlenih na projektu (plaće i troškovi vezane uz rad na projektu, jačanje kapaciteta), nabavu opreme i usluga te aktivnosti informiranja i vidljivosti. 

Razdoblje prihvatljivosti troškova počinje 28. prosinca 2022., a završava 30. lipnja 2025. 

Rok za prijave je 28. veljače 2023. putem preporučene pošte. 

Više informacija o natječaju dostupno je na mrežnim stranicama Fonda

Skip to content