KATEGORIJE

Objavljen javni poziv za dodjelu sredstava iz projekta „Komercijalizacija inovacija“

26.08.2022. / vijesti / inovacije

Zaklada za financiranje izradbe prototipova (FIPRO) objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta „Komercijalizacija inovacija“.

Javni poziv je namijenjen fizičkim osobama inovatorima i subjektima malog gospodarstva sa sjedištem na području Primorsko-goranske županije.

Financiranje se odobrava za pojedinačne zahtjeve u minimalno iznosu od 50.000,00 kn do maksimalnog iznosa od 200.000,00 kn. Prijavitelji koji su posljednje dvije godine sklopili Ugovor o financiranju sa Zakladom FIPRO ne mogu biti Korisnici financiranja i njihova prijava se neće razmatrati.

Sredstva se dodjeljuju za financiranje slijedećih prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija:

  • izrada ili nabava potrebne opreme, alata i materijala za izradu inovacije ako se ista ne može ugovoriti kao vanjska usluga;
  • izrada, ispitivanje, usavršavanje prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge;
  • pripreme za izlazak na tržište, promotivne aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala;
  • certificiranje ili atestiranje proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište;
  • pretraživanja stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.

Od ukupno dodijeljenih sredstava financiranje se provodi na sljedeći način:
50% dodjeljuje se bespovratno – 50% dodjeljuje se kao zajam

Zajam se dodjeljuje bez kamata, bez jamaca, bez učešća i bez hipoteke. Rok otplate zajma je 2 godine, uz mogućnost ugovaranja počeka otplate do 1 godine od datuma ugovora o financiranju i taj poček ne ulazi u rok otplate.

Prijavna dokumentacija se dostavlja na adresu e-pošte fipro@fipro.hr najkasnije do 1. listopada 2022. godine do 23:59.

Detaljnije informacije o javnom pozivu, Projektu, uvjetima financiranja te potrebnom dokumentacijom moguće je preuzeti na mrežnim stranicama Zaklade za financiranje izradbe prototipova.

Skip to content