KATEGORIJE

Objavljen je 2. poziv programa Interreg Euro-MED

30.06.2022. / vijesti / eu projekti

Objavljen je drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga u sklopu programa Interreg Euro-MED 2021.-2027. godine. Poziv se provodi u okviru dva prioriteta Programa – Pametniji i Zeleniji Mediteran te je namijenjen financiranju tri vrste tematskih projekata:

  • Study projects – projekti u kojima se provode analize kako bi se bolje adresirala pitanja uz odabranu temu i istovremeno otvorila vrata razvoju novih instrumenata, politika, strategija i akcijskih planova;
  • Test projects – projekti koji testiraju već razvijena rješenja i određuju koja bi se rješenja mogla implementirati u praksi;
  • Transfer projects – projekti transfera znanja u kojima se optimiziraju i dijele zajednički instrumenti s različitim dionicima, kako bi ih isti usvojili.

Više informacija o tipovima projekata (Study, test and transfer projects) koji će biti financirani u sklopu objavljenog poziva možete pronaći na poveznici.

 Projekti koji će biti financirani u sklopu ovog poziva trebaju se odnositi i na jednu od 4 misije Programa:

Projektni konzorcij mora činiti najmanje pet organizacija sa sjedištem u različitim državama Interreg Euro-MED područja.

Prihvatljivi prijavitelji su javna tijela, visokoobrazovne i istraživačke ustanove, međunarodne organizacije, bolnice i zdravstveni centri, poduzeća (uključujući mala i srednja poduzeća),  nevladine organizacije i dr.

Stopa sufinanciranja projekata iznosi 80%, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po tipu projekta iznosi:

  • 600.000 eura (study projects);
  • 3.000.000 eura (test projects);
  • 1.000.000 eura (transfer projects).

Minimalno trajanje projekta ovisi o tipu projekta koji je financiran u sklopu Poziva, a ono je 27 mjeseci za study i transfer projects te 33 mjeseca za test projects. Početak projektnih aktivnosti očekuje se 1. svibnja 2023. godine.

Svu dokumentaciju relevantnu za Poziv možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Rok za prijavu je 27. listopada 2022. u 13 sati, a projektni prijedlozi se podnose putem e-platforme JEMS.  

Podsjećamo da je 23. lipnja 2022. godine održan informativni dan za ovaj Poziv, a svim potencijalnim prijaviteljima su na raspolaganju prezentacija i snimka informativnog dana. Ujedno, najavljen je i niz webinara namijenjen pružanju podrške potencijalnim prijaviteljima u podnošenju projektnih prijava:

U slučaju pitanja, na raspolaganju su nacionalne kontakt točke iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, g. Marko Opančar (marko.opancar@mrrfeu.hr) i gđa. Ivana Živković (ivana.zivkovic@mrrfeu.hr).

Skip to content