KATEGORIJE

Objavljen je Javni poziv za korištenje usluge Testiranja prije ulaganja (test- before- invest) – EDIH Adria

19.09.2023. / vijesti / eu projekti

Konzorcij stručnjaka EDIH Adria objavio je Javni poziv za korištenje usluge Testiranja prije ulaganja.

Prihvatljivi prijavitelji su poduzetnici (mali i srednji poduzetnici te mala poduzeća srednje tržišne kapitalizacije) te javna tijela i subjekti koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost.

Usluge konzorcija EDIH Adria financiraju se iz programa Digitalna Europa i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., zbog čega su usluge besplatne (ili se pružaju uz sniženu naknadu) za krajnjeg korisnika. Uslugom testiranja prije ulaganja (test-before-invest – TBI) provjeravaju se mogućnosti i koristi od primjene digitalne tehnologije u poslovanju privatnog ili javnog sektora. Kandidat za ovu uslugu je organizacija koja želi unaprijediti svoje poslovanje primjenom digitalne tehnologije, a prije trošenja značajnih resursa želi testirati uspješnost, održivost i isplativost potencijalnog rješenja.

Javni poziv trajan je i otvoren od dana objave do 30. rujna 2025. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.

Prijava se provodi u dvije faze. Prva faza je podnošenje Iskaza interesa, a druga faza podnošenje zahtjeva za korištenje usluge. Ako želite postati korisnik usluga EDIH-a Adria – ispunite Iskaz interesa online putem web obrasca. Iskaz interesa sadrži osnovne podatke o prijavitelju i planiranom projektu digitalizacije.

Nakon iskazanog interesa, kontaktirat će vas stručnjaci EDIH-a Adria, provesti procjenu digitalne zrelosti (DMA analizu) i pomoći vam u daljnjoj prijavi. Ako ne ispunjavate uvjete za uslugu TBI, uputit će vas na druge usluge EDIH-a Adria ili drugi EDIH u europskoj mreži EDIH-ova. Nakon što dobijete odluku o prihvaćanju Iskaza interesa, možete podnijeti zahtjev za korištenje usluga i odgovarajuću dokumentaciju (ispunjene obrasce). Prijave se šalju poštom ili predaju neposredno Sveučilištu u Rijeci.

Vrijednost usluge je 1.000,00 eura po radnom danu, ali zahvaljujući financiranju od strane Europske unije i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja:

  • usluga je besplatna za mikro, mala i srednja poduzeća (MSP-ove), javna tijela i subjekte koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost i
  • usluga se pruža po smanjenoj cijeni malim poduzećima srednje tržišne kapitalizacije (250,00 eura po radnom danu).

Svi detalji vezani uz uslugu EDIH-a Adria i prijavu su u Javnom pozivu. Ako imate bilo kakva pitanja, javite se na: info@edihadria.eu.

Skip to content