KATEGORIJE

Objavljen Poziv za korištenje istraživačke infrastrukture

08.04.2022. / vijesti / inovacije

Nacionalni fond za istraživanje, razvoj i inovacije u Mađarskoj je objavio Poziv za korištenje nacionalne i međunarodne istraživačke infrastrukture, koji je namijenjen pružanju podrške istraživačima u pristupu mogućnostima istraživanja i mjerenja koje pružaju istraživačke infrastrukture (RI) u sljedećim potprogramima:

  • Potprogram „A”: Potpora iskorištavanju mogućnosti istraživanja i mjerenja od strane domaćih istraživača;
  • Potprogram „B“: Podrška iskorištavanju značajne domaće istraživačke infrastrukture od strane međunarodnih istraživača, čime se olakšava njihova integracija u međunarodni krvotok i protok znanja.

Prijavitelji projekata mogu biti proračunske institucije, poduzeća te neprofitne organizacije, dok se prihvatljivim korisnicima smatraju  visokoškolske ustanove i ostale proračunske istraživačke institucije, organizacije za istraživanje temeljena na poduzeću, neistraživačka poduzeća, neprofitne istraživačke organizacije te institucija istraživačke mreže Eötvös Loránd (ELKH).

Budžet po projektu iznosi od 0,5 do 2 milijuna mađarskih forinti (od 10 do 40 tisuća kuna) a maksimalno trajanje projekata je 24 mjeseca.

Bespovratne potpore se dodjeljuju u iznosu od 100%.

Prijave se podnose elektroničkim putem do 31. kolovoza 2022. godine u 16 sati, uz ispunjavanje prijavnog obrasca koji je dostupan na sljedećoj poveznici.

Više detalja o otvorenom Pozivu možete pronaći na poveznici, a pitanja vezana uz Poziv možete uputiti elektroničkom poštom na nkfialap@nkfih.gov.hu.

Skip to content