KATEGORIJE

Objavljen poziv za nacionalno sufinanciranje LIFE projekata

26.10.2021. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavilo Javni poziv za dostavu zahtjeva za sufinanciranje projekata standardnih djelovanja iz programa LIFE 2021.-2027. za LIFE natječaj 2021. koji je i najavljen na zadnjem LIFE Info webinaru.

U novom programskom razdoblju koje je stupilo na snagu ove godine (2021.-2027.) Program LIFE odabrane projekte sufinancira u iznosu do 60%, odnosno, do najviše 75% za projekte usmjerene aktivnostima očuvanja prioritetnih vrsta i stanišnih tipova propisanih EU direktivama o staništima i pticama.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će projekte standardnih djelovanja, koji budu odabrani za financiranje iz LIFE programa za 2021. godinu, sufinancirati u visini do 50% od preostalog iznosa koji korisnik mora samostalno osigurati.

Na Javni poziv mogu se prijaviti sve pravne osobe, jedinice lokalne i područne samouprave, tijela državne uprave te organizacije civilnog društva (udruge), a prijave su otvorene do 9. studenoga 2021. godine.

Vezane vijesti:

Skip to content