KATEGORIJE

Objavljen Zajednički poziv za M-ERA.NET COFUND za 2022. godinu

25.03.2022. / vijesti / eu projekti

Zajednički poziv za M-ERA.NET COFUND za 2022. godinu objavljen je 15. ožujka 2022. godine, a riječ je o pozivu u kojem sudjeluje 30 organizacija za financiranje iz 26 zemalja, od kojih je jedna i Republika Hrvatska koju predstavlja Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Cilj ovog poziva je pružiti dodatnu podršku tematskim prioritetima prethodnih M-ERA.NET poziva, baveći se istraživanjem materijala i inovacijama, uključujući materijale za dijelove koji se koriste u sustavima za proizvodnju i pohranu energije u skladu s Europskim zelenim planom i podržavajući ciljeve održivog razvoja.

Tematska područja koja su obuhvaćena objavljenim pozivom u 2022. godini su:

  • Razvoj materijala za proizvodnju, skladištenje, pretvorbu i korištenje energije;
  • Inovativne površine, premazi i sučelja;
  • Kompoziti visokih performansi;
  • Funkcionalni materijali;
  • Nove strategije za napredne tehnologije zasnovane na materijalima te njihova primjena u zdravstvu;
  • Materijali za elektroniku.

Republika Hrvatska sudjeluje u ovom pozivu s ukupno 150.000 eura, a bit će financirani samo hrvatski projektni partneri u sklopu transnacionalnog konzorcija. Hrvatski projektni partner može biti konzorcij prijavitelja (koji se sastoji od najmanje dvije pravne osobe) ili jedna pravna osoba.

Prijava projekta se provodi u dvije faze, sa sljedećim rokovima:

  • Prva faza prijave (pretprijava) – 15. lipnja 2022. godine do 12 sati (CET);
  • Druga faza prijave – 17. studenoga 2022. godine do 12 sati (CET).

Svi hrvatski projektni partneri koji su zainteresirani za podnošenje projektnih prijedloga su obvezni prethodno kontaktirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja kako bi se provela pretprovjera prijedloga projekta i uvjeta financiranja.

Za više informacija o objavljenom Pozivu Vas pozivamo da posjetite službene mrežne stranice M-ERA.NET-a, putem kojih se ujedno možete prijaviti za nadolazeći Q&A webinar koji je najavljen za 4. travnja 2022. godine od 11.00 do 12.30 sati.

Više informacija o objavljenom Pozivu možete pronaći na sljedećoj poveznici, a u slučaju dodatnih pitanja možete se javiti putem e-maila na: mateoante.bosnic@mzo.hr.

Izvor: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Skip to content