KATEGORIJE

Objavljena e-platforma za Interreg programe – JEMS

01.02.2022. / vijesti / eu projekti

Tijekom predstavljanja prvog Poziva programa Interreg Središnja Europa 2021.-2027., ujedno je predstavljena novina u odnosu na prethodno programsko razdoblje – virtualna platforma JEMS (eng. Joint Electronic Monitoring System), putem koje će prijavitelji prijavljivati svoje projektne prijedloge.

Prednosti novoobjavljene platforme su višestruke – od smanjenja potrebne dokumentacije na minimum, primjene koncepta „jedne ulazne točke podataka“ čime se izbjegava višestruki ručni unos istih podataka te online ispunjavanje obrazaca, prijenosi i preuzimanja datoteka.

Svim zainteresiranima za prijavu projekata na poziv Interreg Središnja Europa na raspolaganju je video vodič za JEMS, koji vas vodi kroz sve korake podnošenja projektne prijave, a na raspolaganju su vam i Korisnički priručnik za JEMS te tehnička podrška (putem maila jems@interreg-central.eu).

Kako bi se buduće prijavitelje dodatno informiralo o sustavu JEMS, 4. veljače 2022. će se održati Q&A webinar za JEMS. Snimku webinara možete pogledati na poveznici.

Prema informacijama koje su nam poznate u ovom trenutku, sustav JEMS će se koristiti u barem 25 Interreg programa u razdoblju 2021.-2027., uključujući prilikom podnošenja projektnih prijedloga u sklopu programa Interreg Euro-Med.

Skip to content