KATEGORIJE

Otvoren prvi Poziv programa Interreg Središnja Europa

17.11.2021. / vijesti / eu projekti

U sklopu programa transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa 2021.-2027., otvoren je prvi Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Cilj prvog poziva je ponuditi najširi tematski raspon za najveći mogući broj zainteresiranih partnera. U tom smislu za prijavitelje su otvorena sva četiri tematska prioriteta:

  • Suradnja za pametniju Središnju Europu
  • Suradnja za zeleniju Središnju Europu
  • Suradnja za povezaniju Središnju Europu
  • Suradnja za poboljšano upravljanje Središnjom Europom

Projektni konzorcij se mora sastojati od najmanje tri partnera iz tri države članice EU, od kojih dva moraju imati sjedište u programskom području. Poziv ne predviđa predfinanciranje projekata, a stopa sufinanciranja projekata iznosi 80%.

Poziv je otvoren do 23. veljače 2022. godine. Maksimalno trajanje projekta je 36 mjeseci, a početak provedbe predviđen je za siječanj 2023. godine.

Više informacija o Pozivu i cjelokupnu natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na službenim mrežnim stranicama Programa.

Ukoliko ste zainteresirani za prijavu, na raspolaganju su vam brojni materijali koji Vam mogu pomoći u pripremi Vašeg projektnog prijedloga:

Drugi Q&A webinar je održan online 18. siječnja 2022. godine od 10 do 12h, a snimku možete pogledati ovdje.

Q&A webinar o platformi JEMS je održan 04. veljače 2022. godine od 10 do 11.30h. Snimku webinara možete pogledati na poveznici.

Za sva pitanja vezana uz Poziv možete kontaktirati i nacionalnu kontakt točku za Republiku Hrvatsku, g. Ivana Lajtmana iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na Ivan.Lajtman@mrrfeu.hr.

Skip to content