KATEGORIJE

Objavljeni pozivi u okviru programa Digitalna Europa 2023. – 2024. godine

12.05.2023. / vijesti / eu projekti

Europska komisija objavila je 11. svibnja 2023. godine prve pozive na podnošenje prijedloga u okviru glavnog programa rada instrumenta Digitalna Europa za razdoblje 2023. i 2024. godine za jačanje digitalnih tehnologija i kompetencija u cijelom EU-u.

Pozivi u vrijednosti iznad 122 milijuna eura otvoreni su poduzećima, javnim upravama i drugim subjektima iz država članica EU-a, zemalja EFTA-e/EGP-a i pridruženih zemalja.

Tim će se krugom ulaganja omogućiti izgradnja povjerenja u digitalnu transformaciju, s 32 milijuna eura za projekte povezane s mrežom centara za sigurniji internet kojima će se maloljetnicima pomoći u borbi protiv opasnosti na internetu i omogućiti građanima da anonimno prijave internetski materijal koji sadržava seksualno zlostavljanje djece.

Osim toga, s 31 milijun eura podržat će se projekti u području podataka, uz ulaganje u projekt Genome for Europe, a projekti u području infrastrukture oblaka dobit će 25 milijuna eura. Izdvojit će se i 18 milijuna eura za projekte u području umjetne inteligencije i 16 milijuna eura za promicanje naprednih digitalnih vještina, uz financijska sredstva za jačanje vještina poluvodiča, kao i za jačanje digitalnih vještina mladih učenika, s naglaskom na djevojkama.

Rok za prijavu na pozive je 26. rujna 2023. godine, a informacije o prijavama dostupne su na Funding & Tenders portalu. Dodatni pozivi na podnošenje prijedloga u okviru programa rada za razdoblje 2023. i 2024. godine bit će objavljeni krajem svibnja i kasnije ove godine.

Izvor: Europska komisija

Skip to content