KATEGORIJE

Obzor 2020. natječaj: Mreže za inovativno osposobljavanje (ITN)

22.10.2019. / vijesti / eu projekti

Otvoren je Obzor 2020. natječaj Mreže za inovativno osposobljavanje (Innovative Training Networks – ITN) za 2020. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija.

Natječaj je otvoren do 14. siječnja 2020. godine te je za njega izdvojeno više od 530 milijuna eura.

U okviru Mreža za inovativno osposobljavanje formiraju se konzorciji sveučilišta, istraživačkih centara i poduzeća iz zemalja širom svijeta s ciljem osposobljavanja nove generacije istraživača. Konzorciji predlažu programe osposobljavanja na razini doktorata u akademskom sektoru i izvan njega, a financirani konzorciji potom objavljuju natječaje za stipendije/radna mjesta za mlade istraživače na EURAXESS portalu.

Natječajne aktivnosti obuhvaćaju prekograničnu i međusektorsku mobilnost u cilju postizanja izvrsnosti i inovativnog istraživanja, ali i mogućnosti prijenosa stečenih znanja i iskustava kao i jačanja kapaciteta istraživačkih organizacija. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva.

Više informacija i kompletna projektna dokumentacija dostupna je na sljedećoj poveznici.

Također, potencijalnim prijaviteljima dostupan je i ITN Handbook, dokument koji sadrži savjete za pisanje projektnog prijedloga na način da je svaki kriterij projektnog prijedloga dodatno objašnjen i uključuje najčešće komentare evaluatora.

Za detaljnije informacije o pravilima natječaja i pisanju projektnog prijedloga obratite se MSCA nacionalnoj osobi za kontakt Sandri Vidović na e-mail sandra.vidovic@mobilnost.hr.

Ostale otvorene natječaje u programu Obzor 2020. možete pretražiti na EU Funding & Tenders portalu.

Skip to content