KATEGORIJE

Očekivani početak programa Obzor Europa – kraj svibnja 2021.

11.05.2021. / vijesti / eu projekti

Europska komisija je odgodila odobrenje radnih programa pojedinih područja programa Obzor Europa najavljeno za prvu polovicu svibnja 2021. godine. Europski parlament prošlog je mjeseca odobrio zakon o programu Obzor Europa, otvarajući put Komisiji za nastavak procesa odobrenja programa. Koristeći se klauzulom koja je istraživačima omogućila podnošenje zahtjeva za financiranje prije glasovanja u parlamentu, Komisija je već pokrenula pozive na podnošenje prijedloga za Europsko istraživačko vijeće (ERC) i Europsko vijeće za inovacije (EIC).
Međutim, za ostatak programa od 95,5 milijardi EUR Komisija još uvijek dovršava dokumente kojima se utvrđuju rokovi, proračun i opseg poziva na dostavu projektnih prijedloga u sljedeće dvije godine.
Radni programi prvotno su trebali biti objavljeni u ožujku, potom je taj rok pomaknut na travanj, a zatim i na prvu polovicu svibnja. Sada su dužnosnici Komisije potvrdili kako dokumenti neće biti dostupni sve do konca svibnja, odgađajući još jednom njihovo službeno usvajanje.

Izvor: portal Science|Business

Skip to content