KATEGORIJE

Odluka o dodjeli Nagrade za transfer znanja

15.11.2019. / vijesti / sveučilište i društvo

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog članova radne skupine za evaluaciju prijava, na svojoj je 83. sjednici donio Odluku o dodjeli Nagrade za transfer znanja.

Nagrađuje se primjer dobre prakse uspješnog transfera znanja pod nazivom Informatička potpora osobama s disleksijom za efikasnije čitanje uz pomoć slogovne metode (SyllAssist)kategorija Poslovna suradnja. Nagrada se dodjeljuje timu u sastavu izv. prof. dr. sc. Ana Meštrović, Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Mihaela Matešić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci i prof. dr. sc. Sanda Martinčić-Ipšić, Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Uzimajući u obzir i prepoznajući potencijal svih prijava, Upravni odbor ujedno je donio odluku o dodjeli posebnog priznanja u kategoriji Razvoj tehnoloških rješenja prijavi pod nazivom Nectin Therapeutics – razvoj novih pristupa za borbu protiv tumora korištenjem imunoterapije, voditelja prof. dr. sc. Stipana Jonjića.

Odluka i obrazloženje dostupni su na poveznici.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj u suradnji s tvrtkom partner Alarm automatika d. o. o. u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj, s ciljem prepoznavanja i nagrađivanja primjera dobre prakse, odnosno uspješnih transfera znanja sa Sveučilišta u Rijeci u gospodarsku i širu zajednicu. 

Dodjela Nagrade za transfer znanja bit će održana u sklopu svečane dodjele godišnjih Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci 12. prosinca 2019. s početkom u 12 sati u Auli Magni na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci.

Skip to content