KATEGORIJE

Održan 5. konzorcijski sastanak projekta SPEAR

12.04.2022. / vijesti / SPEAR

Na Sveučilištu u Rijeci je početkom travnja održan peti konzorcijski sastanak projekta SPEAR. Na trodnevnom sastanku koji se, nakon dvogodišnjeg rada u virtualnim okruženjima, napokon održao uživo, sudjelovali su predstavnici svih deset projektnih partnera iz Danske, Austrije, Bugarske, Litve, Mađarske, Njemačke, Portugala, Švedske te Hrvatske.

Budući da je projekt ušao u posljednju godinu provedbe, a planovi rodne ravnopravnosti na svim su sveučilištima usvojeni, narednim aktivnostima doprinosit će se implementaciji mjera za postizanje rodne ravnopravnosti koje su partnerska sveučilišta predvidjela u svojim planovima.

Ovaj je konzorcijski događaj obilježen i jednim posebnim uspjehom. Od strane projektnih službenika Europske komisije, SPEAR je među 90 projekata proglašen najuspješnijim projektom u području rodne ravnopravnosti, što daje dodatni vjetar u leđa nastavku ovog projekta, a predstavlja i poticaj prijavi nastavka projekta koja se priprema u sklopu programa Obzor Europa. Rezultati evaluacije očekuju se najesen 2022. godine.

Skip to content