KATEGORIJE

Održan 5. PhD Career Cafe

14.04.2023. / vijesti / doktorska škola

Jučer je u Café-baru Kampus (Akvarij) u organizaciji Doktorske škole, Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, održan peti po redu PhD Career Café pod nazivom „Interdisciplinarno umrežavanje“.

Panelisti su bili Sandi Baressi Šegota, mag. ing. comp. s Tehničkog fakulteta, doc. dr. sc. Slobodan Beliga s Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija, dr. sc. Valentina Martan sa Studija logopedije, prof. dr. sc. Saša Zelenika sa Sveučilišta u Rijeci i dr. sc. Ana Zulijani, dr. med. dent. s Klinike za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka.

Razgovaralo se o izazovima s kojima se susreću doktorandi, potrebi jačanja komunikacije među doktorandima na sastavnicama i važnosti interdisciplinarnosti u suvremenim istraživanjima. Panelisti su dijelili svoja osobna iskustva i izazove u kojima su se sretali u interdisciplinarnom radu, posebice u tijeku izrade doktorskih disertacija pri čemu je naglašena važnost kvalitetne suradnje s mentorom i komentorom.

Tribinu su moderirali predstojnik Doktorske škole prof. dr. sc. Igor Prpić, dr. med., i koordinator Ureda za karijere prof. dr. sc. Zoran Sušanj.

Nakon kratkog Q&A dijela istaknuta je ideja o godišnjim interdisciplinarnim konferencijama ili drugim oblicima okupljanja doktoranada s različitih sastavnica, s ciljem poticanja interdisciplinarnih umrežavanja.

Skip to content